αρχικηVIRALΠέντε κινήσεις που μπορείτε να κάνετε όταν κάποιος σας σπάει τα νεύρα

Πέντε κινήσεις που μπορείτε να κάνετε όταν κάποιος σας σπάει τα νεύρα

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Και δεν είναι όλες οι αλληλεπιδράσεις θετικές. Κάποιοι άνθρωποι μας σπάνε τα νεύρα και μας προκαλούν θυμό. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να χάσεις την ψυχραιμία σου. Πως όμως θα καταφέρεις κάτι τέτοιο; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1. Νοερές εικόνες

Οι νοερές εικόνες σας πηγαίνουν σε κάποιο άλλο μέρος μέσω της φαντασίας προσωρινά. Όταν ο κόσμος σας νευριάζει, αφιερώστε λίγο χρόνο και φανταστείτε την αγαπημένη ή την πιο ήσυχη τοποθεσία σας. Μπορείτε να σκεφτείτε την παραλία, μια θέα στο βουνό ή ό,τι άλλο σας ηρεμεί. Αλλά μόνο για μια στιγμή, αφαιρέστε τις σκέψεις σας από το παρόν κάνοντας ένα γρήγορο διάλειμμα. Αυτό σας βοηθά να μείνετε μακριά από παρορμητικές συμπεριφορές.

2. Πες το

Αν κάποιος σας ενοχλεί, απλά ενημερώστε τον γι΄αυτό. Δεν χρειάζεται να είστε σκληροί ή να τους λέτε άσχημα πράγματα. Προσπαθήστε να είστε διακριτικοί και αφήστε τους να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν ή λένε αρχίζει να σας ενοχλεί. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και είναι καλό να τη χρησιμοποιείτε και όταν θέλετε να επικοινωνήσετε κάτι που σας ενοχλεί.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό που θα πείτε θα εξαρτηθεί από το με ποιον μιλάτε. Μερικές φορές μπορείτε απλώς να τους ζητήσετε να σταματήσουν να μιλάνε για ένα λεπτό και άλλες φορές, μπορεί να χρειαστεί να συζητήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς η συμπεριφορά τους σας κάνει να νιώθετε.

3. Απομακρυνθείτε για μια στιγμή

Εάν δέχεστε πολλή πίεση από κάποιον, μερικές φορές είναι καλύτερο να φύγετε από το μέρος που βρίσκεστε, είτε πρόκειται για επαγγελματικό είτε για οποιοδήποτε άλλο σκηνικό. Μπορεί να νιώσετε τα συναισθήματά σας να εντείνονται και το θυμό να ανεβαίνει. Όταν αυτό συμβεί και κάποιος σας έχει δημιουργήσει νεύρα, ίσως χρειαστεί να φύγετε. Η διαδικασία της απομάκρυνσης σάς επιτρέπει να ηρεμήσετε και επίσης στέλνει ένα μήνυμα στο άτομο που σας ενοχλεί.

4. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας

Καθώς τα λόγια ή οι πράξεις κάποιου αρχίζουν να αυξάνουν το θυμό σας, η αναπνοή σας θα αλλάξει επίσης. Πιθανότατα θα πάρετε ρηχές σύντομες αναπνοές επειδή είστε θυμωμένοι και νευρικοί ταυτόχρονα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να σταματήσετε και να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Όταν παρατηρήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας, εισπνεύστε και εκπνεύστε κλείνοντας τα μάτια σας. Εστιάστε περισσότερο σε αυτό παρά σε αυτό που συμβαίνει.

5. Μίλα σε έναν φίλο

Εάν δεν είστε σε θέση να κουβεντιάσετε με το άτομο που σας νευριάζει, τότε μιλήστε με κάποιον άλλον που μπορεί να σας ακούσει. Επιλέξτε σοφά και βρείτε ένα άτομο εμπιστοσύνης για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλο αυτό το δυσφορικό συναίσθημα που σας κατακλύζει. Αυτό θα σας αναζωογονήσει πριν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ξανά μια δύσκολη κατάσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =