αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές τακτικές για να σταματήσεις να γίνεσαι… χαλί που το πατάνε οι άλλοι

Πέντε απλές τακτικές για να σταματήσεις να γίνεσαι… χαλί που το πατάνε οι άλλοι

Όλοι έχουμε πέσει την παγίδα: Να βάζουμε στην άκρη τις δικές μας ανάγκες για να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Θέλουμε να είμαστε συμπαθείς και αποδεκτοί. Και κάπως έτσι γινόμαστε… χαλί να μας πατήσουν.

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Harriet B. Braiker αναφέρθηκε στο λεγόμενο People-pleasing στο βιβλίο της, Disease to Please. Σημείωσε: «Οι άνθρωποι συχνά λένε «ναι» όταν προτιμούν να πουν «όχι», προκαλώντας πολλά προβλήματα». Για αυτούς, η ανεξέλεγκτη ανάγκη για την αποδοχή έγκριση των άλλων μοιάζει με εθισμό.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που βοηθούν τους ανθρώπους τους ανθρώπους να σταματήσουν αυτή την συμπεριφορά στο σπίτι ή την εργασία.

📍 Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και αποφύγετε να «πουλάτε» υπερβολικά τον εαυτό σας για να αποδείξετε την αξία σας σε έναν πελάτη ή προϊστάμενο. Εμπιστευτείτε και πιστέψτε στη δική σας αξία αντί να προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους άλλους υπερβολικά. Η προσπάθεια να ευχαριστήσετε υπερβολικά έναν προϊστάμενο μπορεί να αποτύχει. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την άποψή τους για εσάς και να μειώσει τον αυτοσεβασμό σας επίσης.

📍 Ζητήστε συγγνώμη μόνο αν κάνετε ένα λάθος. Όχι άσκοπα. Και να θυμάστε: Δεν μπορούμε να ευχαριστούμε τους ανθρώπους όλη την ώρα. Είμαστε άνθρωποι, όχι ρομπότ. Τα λάθη είναι ακούσια. Η ανάπτυξη προέρχεται μέσα από λάθη. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας για αυτά.

📍 Μην φορτώνεστε την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν από άλλα άτομα ή συναδέλφους. Ωστόσο, μάθετε από τα λάθη τους με τον ίδιο τρόπο που θα μαθαίνατε από τα δικά σας.

📍 Αναχαιτίστε την παρόρμηση της… πρόβλεψης των αναγκών κάποιου άλλου ή και μην πέρνετε την πρωτοβουλία να κάνετε τη δουλειά του— εκτός αν ζητηθεί. Μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε ευγενικοί και γενναιόδωροι, αλλά αν δεν ανταποκριθείτε αργότερα, μπορεί να πυροδοτήσει δυσαρέσκεια.

📍 Εξασκηθείτε να μην λέτε «ναι» όταν θέλετε να πείτε «όχι». Όταν προσφέρεστε να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε, μπορεί να οδηγήσει στο να χαθεί ο έλεγχος. Αυτό δημιουργεί εσωτερική ένταση, μείωση του αυτοσεβασμού, καθώς και προβλήματα σχέσεων. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =