αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώες» συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος. Μήπως έχεις κάποιες από αυτές;

Πέντε «αθώες» συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος. Μήπως έχεις κάποιες από αυτές;

Είστε υπέροχος άνθρωπος και σας αρέσει να συνδέεστε με άλλα άτομα. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι δεν σας πλησιάζουν.

Ξέρετε ότι δεν είναι πρόθεσή σας να απομακρύνετε τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να έχετε μερικές συνήθειες που κάνουν ακριβώς αυτό χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Εδώ είναι λοιπόν 5 «αθώες» συμπεριφορές που σε κάνουν απρόσιτο.

1) Έχετε «κλειστή» γλώσσα του σώματος

Πώς κάθεστε ή στέκεστε συνήθως; Είναι φυσικό να θέλεις να σταυρώσεις τα χέρια ή τα πόδια σου μόνο και μόνο για να ξεκουραστείς. Αλλά κάνοντας το αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε κλειστοί και σαν να μην θέλετε να μιλήσετε σε κανέναν.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας τεράστιος παράγοντας που κρίνει την πρώτη εντύπωση. Αν θέλετε να φαίνεστε προσιτός, φροντίστε να στέκεστε με τα χέρια σας ανοιχτά αντί να τα τυλίγετε γύρω σας και μην γυρίζετε την πλάτη σας σε άλλους ανθρώπους. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε κινήσεις στη γλώσσα του σώματος που μαρτυρούν ότι κάποιος θέλει να σε χειραγωγήσει.

2) Αποφεύγετε την οπτική επαφή

Δεν αισθάνονται όλοι άνετα με την οπτική επαφή – αλλά δυστυχώς, αυτό είναι ένα άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε απρόσιτοι.

Αυτός είναι ο βασικός τρόπος για να αναγνωρίσεις την ύπαρξη κάποιου. Εάν θέλετε να είστε ανοιχτοί σε άτομα που σας πλησιάζουν, φροντίστε να μην αποφεύγετε την οπτική επαφή μαζί τους.

3) Κρύβεις το πρόσωπό σου

Είναι πολύ πιο πιθανό να εμπιστευτούμε ανθρώπους όταν μπορούμε να δούμε ολόκληρο το πρόσωπό τους. Αν κρύβετε το πρόσωπο σας, φαίνεστε απρόσιτοι και κλειστοί.

Γι’ αυτό το να φοράτε γυαλιά ηλίου ή μεγάλα κασκόλ και καπέλα που κρύβουν το πρόσωπό σας είναι μάλλον μία λάθος κίνηση – τουλάχιστον αν θέλετε να έρθουν οι άνθρωποι κοντά σας.

4) Είστε πάντα στο τηλέφωνό σας

Όλοι το έχουμε κάνει. Να πάμε σε ένα event ή σε ένα μέρος με πολύ κόσμο. Και να κοιτάμε συνεχώς την οθόνη του κινητού μας. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να σε πλησιάσει κάποιος.

Αν αφήσεις στην άκρη το κινητό σου για μια στιγμή, αμέσως θα δείχνεις πιο ανοιχτός για συζήτηση και νέες γνωριμίες. Το ίδιο ισχύει σε κάθε περίσταση εκεί έξω. Μην κάνετε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.

5) Δίνεις κοφτές απαντήσεις

Είτε πρόκειται για μια live συνομιλία, είτε στο διαδίκτυο, αν θέλετε να φανείτε προσιτός, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μονολεκτικές ή εξαιρετικά σύντομες απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας κάνει ο άλλος.

Ακόμα καλύτερα αν καταβάλλετε επίσης κάποια προσπάθεια να προχωρήσετε τη συζήτηση, δίνοντας πιο ανεπτυγμένα σχόλια ή κάνοντας κάποιες δικές σας ερωτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =