αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk παρέθεσε τον τρόπο… για να μην δουλέψει ξανά κανείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elon Musk παρέθεσε τον τρόπο… για να μην δουλέψει ξανά κανείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έλον Μασκ ανακήρυξε την τεχνητή νοημοσύνη «μία από τις πιο ανατρεπτικές δυνάμεις στην ιστορία» σε μια συζήτηση on stage με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος εντόπισε τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης, κλείνοντας την εναρκτήρια Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της AI, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το AI θα είναι μια δύναμη που θα χρησιμοποιηθεί για καλό πιθανότατα», είπε ο Μασκ. «Αλλά η πιθανότητα να πάει άσχημα… δεν είναι μηδενική», συμπλήρωσε ο μεγιστάνας, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Μασκ έκανε πολλές προβλέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλλοντος όπου… δεν θα χρειάζονται θέσεις εργασίας και η συντροφικότητα με τεχνητή νοημοσύνη θα ήταν μια από τις υψηλότερες μορφές φιλίας.

«Θα έρθει κάποια στιγμή που δε θα χρειάζεται καμία θέση εργασίας. Μπορείς να έχεις μια δουλειά, αν θέλεις μία για προσωπική ικανοποίηση, αλλά η AI θα κάνει τα πάντα», είπε.

Ο Μασκ επανέλαβε δε μία πτυχή της προειδοποίησης που είχε κάνει λίγο πριν από την έναρξη της διάσκεψης περί δυνητικής καταστροφής της ανθρωπότητας από την ΤΝ. «Υπάρχει μία ανησυχία περί ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Μασκ, «ιδιαίτερα με ανθρωποειδή ρομπότ».

Πρόσθεσε πως τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο σαν εκείνα που ο ίδιος κατασκευάζει «δεν μπορεί να σε κυνηγήσει μέσα σε ένα κτίριο ή πάνω σε ένα δέντρο».

Aνέφερε επίσης πως η AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση και την καθοδήγηση των παιδιών ή ακόμα και να καλύψουν το κενό φίλων σε περιπτώσεις παιδιών που δυσκολεύονται να κάνουν φιλίες, όπως ένας από τους γιους του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =