αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έδωσε 2 πίτσες και πήρε 10.000 Bitcoins. Θα μπορούσε σήμερα να είναι εκατομμυριούχος αλλά… δεν τα κράτησε

Ο άνθρωπος που έδωσε 2 πίτσες και πήρε 10.000 Bitcoins. Θα μπορούσε σήμερα να είναι εκατομμυριούχος αλλά… δεν τα κράτησε

Εσύ πως θα ένιωθες αν έπαιρνες στα χέρια σου 10.000 Bitcoins; Αν αυτό συνέβαινε σήμερα ίσως και να… λιποθυμούσες, αφού πλέον τα Bitcoins αξίζουν «χρυσάφι».

Η ιστορία του Jeremy Sturdivant κάνει τον γύρο του κόσμου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που το 2010 κατάφερε να πάρει στην κατοχή του 10.000 Bitcoins. Με αντάλλαγμα… 2 πίτσες. Όπως σημειώνει η Βρετανική Sun, το μόνο που έκανε ο Jeremy Sturdivant ήταν να απαντήσει σε ένα μήνυμα του Laszlo Hanyecz (μετέπειτα γκουρού των κρυπτονομισμάτων) σε ένα φόρουμ. Το μήνυμα του Laszlo Hanyecz ξεκάθαρο: «Θα πληρώσω 10.000 Bitcoins για μερικές πίτσες… ίσως για 2 μεγάλες, οπότε να μείνει κάποια για την επόμενη μέρα». Ενώ ανέφερε και τις προτιμήσεις του σε υλικά, ζητώντας κρεμμύδια, πιπεριές, λουκάνικο, μανιτάρια, ντομάτες και πεπερόνι.

Ο Jeremy Sturdivant έκανε την συμφωνία. Πήρε δύο μεγάλες πίτσες και τις έδωσε στον Laszlo Hanyecz. Και πήρε το «δώρο» των 10.000 Bitcoins. Σημειώνεται ότι τα 10.000 Bitcoins άξιζαν περίπου 35 ευρώ σε εκείνη τη χρονική φάση.

Σήμερα ο Jeremy θα ήταν πολύ πλούσιος- αφού 10.000 Bitcoins αποτιμούνται σε πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά δυστυχώς δεν κράτησε τα ψηφιακά νομίσματα που πήρε τότε για να τα βάλει στην άκρη.

Τα κρυπτονομίσματα ξοδεύτηκαν όταν χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού του στις ΗΠΑ, με την φίλη του. «Αν το αντιμετώπιζα ως επένδυση, θα μπορούσα να τα κρατήσω λίγο περισσότερο», δηλώνει ο ίδιος. Όσο για τη θρυλική συμφωνία, λέει ότι τότε ήταν δίκαιη και για τα δύο μέρη, αλλά και χαμηλού κινδύνου.

«Δεν είχα ιδέα για το πόσο τεράστιο θα γίνει»

«Δεν θεώρησα ότι το Bitcoin θα καταρρεύσει πλήρως, ωστόσο δεν είχα ιδέα για το πόσο τεράστιο θα γίνει», λέει, εξηγώντας ότι ουδέποτε περίμενε ότι το ποσό που έλαβε τότε θα μπορούσε σήμερα να τον καταστήσει ιδιοκτήτη ακινήτων. Ωστόσο η συμφωνία έγινε σε μία περίοδο που το κρυπτονόμισμα είχε μόλις ξεκινήσει.

«Παρόλο που δεν μπορώ να διεκδικήσω μέρος από την επιτυχία του Bitcoin, είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα ρόλο σε κάτι τόσο ενδιαφέρον, που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο τόσο γρήγορα», δηλώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eight =