αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγεις στη ζωή σου

Οι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγεις στη ζωή σου

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση. Εδώ είναι οι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγεις στη ζωή σου.

1) Αυτοί που σε χρησιμοποιούν

Δεν νοιάζονται για εσάς. Ενδιαφέρονται κυρίως για το τι μπορούν να κερδίσουν από εσάς. Αυτό μπορεί να είναι ο χρόνος, τα χρήματα, οι διασυνδέσεις ή οι πόροι σας. Σε αντάλλαγμα, θα σας δώσουν λίγα ή τίποτα, κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε εκμετάλλευση και απογοήτευση.

Πως θα τους αναγνωρίσετε; Ζητούν συνεχώς χάρες. Μπορεί να σας κολακέψουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Αλλά πάνω από όλα, θα επικοινωνήσουν μαζί σας μόνο όταν θέλουν κάτι από εσάς και… θα εξαφανιστούν αμέσως μετά.

Επίσης, δεν δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για την ευημερία, τους αγώνες ή τα επιτεύγματά σας, εκτός εάν αυτό σχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

2) Πισώπλατα μαχαιρώματα

Μια άλλη ομάδα ανθρώπων που πρέπει να αποφύγετε είναι εκείνοι με τις πισώπλατες μαχαιριές. Προσποιούνται ότι είναι φίλοι σας ενώ σας υπονομεύουν κρυφά ή διαδίδουν αρνητικές πληροφορίες για εσάς πίσω από την πλάτη σας.

Για παράδειγμα, εδώ είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά από ό,τι θα έπρεπε:

Πίσω από την πλάτη σας, ένας φίλος αρχίζει να λέει στους ανθρώπους πράγματα για εσάς που δεν είναι αλήθεια. Ίσως ισχυρίζονται ότι είπες ή έκανες κάτι που δεν έκανες. Ό,τι κι αν είναι, αυτού του είδους η συμπεριφορά μπορεί να βλάψει τη φήμη σας και να δημιουργήσει άβολες καταστάσεις.

Και όταν ανακαλύπτεις την προδοσία τους, καταλήγεις να νιώθεις πληγωμένος και προδομένος.

Τα πισώπλατα μαχαιρώματα συμβαίνουν συχνά και στη δουλειά, ειδικά σε θέσεις υψηλής εξουσίας.

3) Ψεύτες

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για αυτούς. Οκ όλοι λέμε ψέματα κατά καιρούς. Όλοι το κάνουμε. Αλλά κάποιοι είναι συνεχώς σε ένα τέτοιο mode για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Θυμήσου και το άρθρο: Ενας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

4) Ενεργειακά βαμπίρ

Τα ενεργειακά βαμπίρ είναι τα χειρότερα.  Χρειάζονται συνεχώς την προσοχή, την υποστήριξη και την επικύρωσή σας, αποστραγγίζοντας τη συναισθηματική σας ενέργεια χωρίς να προσφέρουν πολλά σε αντάλλαγμα.

Είναι σαν να είσαι κολλημένος σε μια μονόπλευρη σχέση όπου καταλήγεις να νιώθεις συναισθηματικά εξαντλημένος.

Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό.

Και το χειρότερο; Δεν μπορείς να τους ξεφύγεις. Έχουν μηδενική αυτογνωσία και θα σας ακολουθούν όπου κι αν πάτε.

5) Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια

Σκεφτείτε αυτόν τον φίλο ή τον συνάδελφο που έχει πάντα κάτι για να γκρινιάζει. Δεν έχει σημασία αν είναι μια ηλιόλουστη ή μια βροχερή μέρα, θα βρουν έναν τρόπο να παραπονεθούν για τον καιρό.

Και όταν πρόκειται για τη δουλειά, πάντα κάτι δεν πάει καλά, είτε είναι το αφεντικό, ο φόρτος εργασίας ή ο καφές του γραφείου. Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Οταν οι άνθρωποι μισούν τη δουλειά τους, πάντα θα βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούν.

Είναι δύσκολο να παραμείνεις θετικός όταν περιτριγυρίζεσαι από μια συνεχή ροή παραπόνων. Μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό να βρίσκεστε κοντά τους- και είναι σαν μια δύσκολη μάχη για να διατηρήσετε τη θετική διάθεσή σας.

Εάν είστε ο μόνιμος παραπονούμενος, απλά σκεφτείτε τη συμπεριφορά σας και σταματήστε την. Και αν περιτριγυρίζεστε από τέτοιους ανθρώπους, προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + nine =