αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 5 συμβουλές που θα έδινα στο 20χρονο εαυτό μου»: Μια επιχειρηματίας λέει μερικά πράγματα που πρέπει να ακούσεις

«Οι 5 συμβουλές που θα έδινα στο 20χρονο εαυτό μου»: Μια επιχειρηματίας λέει μερικά πράγματα που πρέπει να ακούσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κοιτάζουν προς τα πίσω στην ζωή τους, σίγουρα σκέφτονται ότι θα έκαναν κάποια πράγματα διαφορετικά, αν είχαν την εμπειρία του σήμερα. Και είναι λογικό. Σε μια τέτοια ηλικία, δεν γίνεται να τα κάνεις όλα σωστά. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις λάθη. Ακόμα και αυτά μπορούν να σε εξελίξουν και να σου δώσουν χρήσιμα μαθήματα.

Όπως λένε όμως πολλοί, είναι ακόμα καλύτερο να μαθαίνεις… από τα λάθη των άλλων. Η Maria Matarelli είναι ιδρύτρια της εταιρίας Formula Ink και συνιδρύτρια της Agile Marketing Academy. Σε άρθρο της στο αμερικανικό inc.com, παραθέτει τις 5 συμβουλές που θα έδινε στον 20χρονο εαυτό της. Μήπως να εφαρμόσεις κάτι από αυτά;

1# Άφησε το στίγμα σου νωρίτερα: Όταν είσαι νέος, θεωρείς ότι έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου. Στην πραγματικότητα έχεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένεις. Οτιδήποτε κι αν κάνεις, άσε το στίγμα σου. Είτε γράφεις άρθρα, είτε δημιουργείς επιχειρηματικά projects, είτε κάνεις podcasts. Δημιούργησε μια κοινότητα γύρω σου, που θα σε ακολουθεί επειδή κάνεις κάτι ξεχωριστό.

2# Μη φοβάσαι για τις ιδέες σου: Μην σε νοιάζει το τι θα πουν οι άλλοι. Όσο πιο σύντομα το αποβάλλεις αυτό, τόσο το καλύτερο. Κάνε τις ιδέες σου πράξη ακόμα κι αν σου γίνεται κριτική για αυτές.

3# Προστάτεψε την υγεία σου: Το μυαλό και το σώμα σου έχουν μια πολύ στενή σχέση. Αν έχεις έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής θα καταλήξεις να είσαι μη αποδοτικός. Και θα φθαρείς και εσύ ο ίδιος. Πρόσεχε την υγεία σου, δομώντας τις κατάλληλες συνήθειες.

4# Άλλαξε νοοτροπία όταν χρειάζεται: ΟΚ, σίγουρα έχεις τις απόψεις σου και την οπτική σου. Όσο προχωράς όμως, είναι χρήσιμο να εξελίσσεσαι. Φρόντισε να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο.

5# Φτιάξε το κοινό σου στα social media: Στην εποχή μας, η δημιουργία ενός κοινού που θα σε ακολουθεί, παίζει σημαντικό ρόλο. Βρείτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Συνεργαστείτε μαζί τους, στείλτε μηνύματα, υποβάλετε ερωτήσεις. Συνδεθείτε με τους ανθρώπους. Δημιουργήστε ένα δίκτυο. Οι «ακόλουθοι» μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, στη συνέχεια της διαδρομής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 15 =