αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, πριν μπεις full-time στο δικό σου project

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, πριν μπεις full-time στο δικό σου project

Είναι μια επιλογή στην οποία πάνε πολλοί startuppers και freelancers στην Ελλάδα: Ξεκινούν κάτι δικό τους, ενώ παράλληλα κάνουν μια άλλη πρωινή δουλειά. Αφού οι περισσότεροι δεν μπορούν λόγω οικονομικών να μπουν full- time στο νέο project από την πρώτη ημέρα. Όπως είναι λογικό, ένα νέο εγχείρημα δεν μπορεί να σου φέρει κέρδη άμεσα.

Από την άλλη πλευρά, η ιστορία έχει δείξει ότι αν θες να «εκτοξεύεις» το project σου πρέπει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό. Είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να αναπτυχθεί παράλληλα με μια πρωινή δουλειά ή με το να εργάζεσαι για το project «όποτε έχεις χρόνο».

Πως μπορείς όμως να προετοιμαστείς κατάλληλα για ένα τέτοιο «άλμα»; Παρακάτω θα δεις τις 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, πριν μπεις full-time σε αυτό που μόλις έχεις δημιουργήσει.

1# Υπολόγισε τα οικονομικά σου: ΟΚ, τώρα έχεις σταθερά έσοδα από την πρωινή δουλειά σου. Αλλά πόσα χρήματα θα χρειάζεσαι κάθε μήνα αν μπεις full-time στο project σου; Έστω μέχρι να μπορεί αυτό να φέρει καλά έσοδα. Κάνε το πλάνο σου.

2# Η γραφειοκρατία: Ένα παράλληλο project δεν απαιτεί συνήθως τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου ή λογιστή. Αλλά, μετατρέποντάς το σε μια νόμιμη επιχείρηση, θα πρέπει να τακτοποιήσετε όλη την γραφειοκρατία. Και να έχετε τα χρήματα που χρειάζονται για την νόμιμη επιχειρηματική διαδρομή.

3# Από που θα δουλεύεις; Όταν τρέχεις την ιδέα σου παράλληλα με τη δουλειά σου, πιθανότατα εργάζεσαι από το δωμάτιο του σπιτιού σου για αυτή. Αν όμως γίνει μια κανονική επιχείρηση, τότε πιθανόν θα χρειαστείς γραφεία. Κάνε το ψάξιμο σου και δες τις τιμές που «παίζουν».

4# Άρπαξε κάθε ευκαιρία για να χτίσεις το brand σου: Τώρα που θα είσαι αφεντικό του εαυτού σου, κανείς δεν θα χτίσει το brand σου για εσένα. Φρόντισε να κάνεις γνωστό αυτό που έχεις δημιουργήσει, με κάθε ευκαιρία. Τα social media και τα σχετικά events μπορούν να βοηθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 2 =