αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι κινήσεις νέες κινήσεις της Hines στην Ελλάδα

Οι κινήσεις νέες κινήσεις της Hines στην Ελλάδα

Σε έξι περίπου μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρώσει η Άκτωρ, για λογαριασμό της Hines, την κατασκευή του καταστήματος της γαλλικής αλυσίδας ιδιοκατασκευών Leroy Merlin στην έκταση της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στον Κηφισό η Hines. Όπως ανέφερε, πρόσφατα, στο συνέδριο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας ο διευθυντής της Hines Ανδρέας Καψάλης, το κτήριο θα έχει εμβαδόν 12.000 τ.μ., ενώ η εταιρεία έχει, ήδη, υλοποιήσει προκαταρκτικές κατασκευαστικές εργασίες. Στην έκταση, η Blackrocκ σχεδίαζε να δημιουργήσει τον πολυχώρο Academy Gardens, έργο που δεν προχώρησε και ως εκ τούτου το ακίνητο πωλήθηκε στην Hines. Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με ορίζοντα την άνοιξη του 2021, η Hines θα ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση του εμπορικού κέντρου Athens Heart, το οποίο θα μετατραπεί σε premium εκπτωτικό κέντρο 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet, που θα διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες και ισχυρές επωνυμίες ένδυσης και υπόδησης.

Εντείνει τις επενδύσεις

Η Hines, όπως ανέφερε ο κ. Καψάλης, διαθέτει φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, έχοντας υλοποιήσει την πρώτη επένδυσή της το 2017, όταν αγόρασε το κτήριο του ξενοδοχείου Ledra Marriott, όπου ύστερα από 13 μήνες λειτούργησε το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα και το τρίτο στην Ευρώπη. Στο ξενοδοχείο η εταιρεία, πρόσφατα, πρόσθεσε Spa 1.400 τετραγωνικών μέτρων και πισίνα, ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.

Η εταιρεία επιδιώκει να εντείνει τις επενδύσεις της και στο retail, θεωρώντας ότι τα εμπορικά κέντρα θα εξακολουθήσουν να προσελκύουν καταναλωτές, ενώ έχει τοποθετηθεί και στην αγορά γραφείων με την απόκτηση του ακινήτου στην λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 23, που στεγάζει τις πρεσβείες της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας.

Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Όπως προκύπτει από την οικονομική έκθεση της Hines Ελλάδας για το 2018, η εταιρεία έχει προβεί το 2018 σε αύξηση του κεφαλαίου της κατά 150.000 ευρώ, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση εντός του έτους. Το εγκεκριμένο εταιρικό κεφάλαιο της Hines ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ από το οποίο έχει καταβληθεί, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, το ποσό των 1,55 εκατ. ευρώ.

To 2018 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 839,5 χιλ. ευρώ.

H Hines Ελλάδας διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείριση της τάξης των 110 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =