αρχικηVIRALΟι άνθρωποι που είναι πιο ευτυχισμένοι λένε «ναι» σε αυτά τα 5 πράγματα μέσα σε μία συνηθισμένη ημέρα

Οι άνθρωποι που είναι πιο ευτυχισμένοι λένε «ναι» σε αυτά τα 5 πράγματα μέσα σε μία συνηθισμένη ημέρα

Πόσο συχνά λέτε «Ναι» μέσα σε μια συνηθισμένη ημέρα; Πέντε φορές; Δεκα φορες; Είκοσι φορές; Ή σχεδόν ποτέ;

Πολλοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει την πρόκληση «Saying Yes» και έχουν αναφέρει τα ευρήματά τους στο διαδίκτυο.

Όπως είπε ένας ειδικός:

«Το να πείτε ναι σας ανοίγει σε νέες ευκαιρίες, αλλάζει τον εγκέφαλό σας σε «θετική» λειτουργία, ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη και μπορεί, συνολικά, να προωθήσει περισσότερη ευτυχία».

Φυσικά, υπάρχουν πολλά οφέλη και από τα «Όχι». Το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβείτε τα όριά σας (ή να αφήσετε κάποιον άλλο να το κάνει) μόνο και μόνο για να λέτε… ναι πιο συχνά.

Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία μπορείτε να πείτε ναι, τα οποία μπορούν (μερικές φορές αποδεδειγμένα επιστημονικά) να βελτιώσουν τη συνολική αίσθηση ευτυχίας, ευεξίας και σωματικής υγείας.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε ποια είναι; Εδώ είναι 5 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε «ναι».

1) Αυθόρμητα ταξίδια

Ποια είναι η ενστικτώδης απάντησή σας όταν κάποιος σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής; Είναι να πεις ένα σταθερό «όχι»; Ή μήπως είστε χαρούμενοι που δίνετε μια ευκαιρία σε νέα πράγματα και ταρακουνάτε λίγο τη ζωή σας;

Ναι, όλοι θέλουμε να έχουμε ένα πλάνο. Αλλά μερικές φορές, ένας μικρός αυθορμητισμός είναι καλός.

Και σίγουρα έχεις χάσει μερικά υπέροχα Σαββατοκύριακα, επειδή δεν είπες ναι σε κάποια σχέδια της τελευταίας στιγμής!.

2) Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από τον εαυτό σας, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Αλλά είναι επίσης ωραίο να δίνεις ένα χέρι βοήθειας μερικές φορές.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, ο εθελοντισμός μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, τις δεξιότητές σας, την αίσθηση της σύνδεσης με την κοινότητα, ακόμα και τη γενική σας ευημερία.

Είτε είναι κάτι «μεγάλο», όπως το να φυτέψετε εθελοντικά δέντρα ή να βοηθήσετε στο τοπικό καταφύγιο ζώων, είτε μικρό (όπως να βοηθήσετε έναν φίλο να μετακομίσει).

Το να προσφέρετε τον χρόνο σας για να βοηθήσετε τους άλλους, σας κάνει να αισθάνεστε καλά και μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για τη δική σας αίσθηση ευτυχίας– καθώς και για την κοινότητα γύρω σας!

3) Συνάντησε νέα άτομα

Φυσικά, μην πείτε απλώς ναι σε όποιον σας ζητήσει μία συνάντηση, μόνο και μόνο επειδή προσπαθείτε να πείτε ναι περισσότερο.

Είναι σημαντικό να έχετε όρια και να καταλαβαίνετε τι θέλετε όταν βγαίνετε ραντεβού ή πάτε σε μία συνάντηση με έναν φίλο ή επαγγελματικό γνωστό.

Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε να χάνετε τον χρόνο σας.

Αλλά αν οι λόγοι για να πεις «όχι» δεν είναι σπουδαίοι, πες «ναι». Μερικοί χαζοί λόγοι για να μην συναντήσεις κάποιον:

-Δεν έχω τίποτα να φορέσω

-Δεν θέλω να φύγω από το σπίτι

-Μάλλον δεν θα με συμπαθήσει έτσι κι αλλιώς

4) Αγόρασε εμπειρίες, όχι πράγματα

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι επειδή δεν επικεντρώνονται σε υλικά αγαθά, αλλά αντιθέτως κατανοούν την αξία των εμπειριών. Μπορεί να έχετε την τάση να κατευθυνθείτε στο τοπικό… εμπορικό κέντρο όταν η ζωή γίνεται δύσκολη. Λίγο shopping therapy δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, τελικά. Αλλά κάνει πραγματικά τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Σίγουρα, μπορεί να έχετε μια γρήγορη λύση για ευχαρίστηση, αλλά ξέρετε όπως όλοι ότι η ευτυχία που προέρχεται από την αγορά πραγμάτων δεν διαρκεί. Αν νιώθετε την επιθυμία να ξοδέψετε χρήματα, ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματα μας σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα: Ένας καθηγητής ψυχολογίας δίνει την απάντηση.

5) Πέρνα χρόνο μόνος

Μερικές φορές, οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θέλουν να είναι δίπλα σε άλλους όλη την ώρα για να ξεφύγουν από τον πόνο που νιώθουν. Ενώ η κοινωνικοποίηση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, είναι σημαντικό να έχουμε λίγο χρόνο μόνοι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Ακόμα κι αν ξοδεύετε απλώς 30 λεπτά μακριά από το τηλέφωνό σας. Ή έχετε μια στιγμή ήσυχου διαλογισμού κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 17 =