αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι άνθρωποι που έχουν το Intercontinental ετοιμάζουν νέο 5αστερο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Οι άνθρωποι που έχουν το Intercontinental ετοιμάζουν νέο 5αστερο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Την άνοιξη του 2022 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πολυτελές resort της οικογένειας Ιωάννου στη Σαντορίνη. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων θα είναι το πέμπτο μέλος της νέας αλυσίδας, με την ονομασία Donkey Hotels. Το νέο σχήμα ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δια απορρόφησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας YES! Hotels από την Αθήναιον Α.Ε. (Intercontinental) που ανήκουν στην οικογένεια Ιωάννου.

Το resort στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, το οποίο αποτελείται εν μέρει από την ανακαίνιση υπαρχόντων μονάδων και εν μέρει από τον σχεδιασμό νέων κτιρίων, είναι ένα project αρκετών ετών στην πολύπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Ιωάννου, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Το νέο εμβληματικό luxury συγκρότημα, με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική προσέγγιση θα πάρει τη θέση της παλιάς μονάδας 4 αστέρων Santorini Image που είχε εξαγοραστεί το 1987 από την Αθήναιον Α.Ε..

Πριν από 7 χρόνια η μονάδα, η οποία σήμερα έχει σχεδόν κατεδαφιστεί και ξαναχτίζεται από την αρχή, προοριζόταν να φιλοξενήσει το δεύτερο ξενοδοχείο Intercontinental στην Ελλάδα. Το νέο ξενοδοχείο υπό την ομπρέλα της Intercontinental, θα ονομαζόταν InterContinental Santorini Resort & Spa και θα διέθετε 120 δωμάτια και 40 σουίτες, η καθεμία με τη δική της πισίνα.

Τελικά το σχέδιο εκείνο «πάγωσε» λόγω αδυναμίας τραπεζικής χρηματοδότησης. Ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε και επανήλθε πλέον υπό την ομπρέλα της νεοσύστατης αλυσίδας Donkey Hotels.

Η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητας 121 δωματίων (50% εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες) σε μια συνολική έκταση 43 περίπου στρεμμάτων σε προνομιακή τοποθεσία (μόλις 3 χλμ. από τα Φηρά, 3 χλμ. από το αεροδρόμιο και 4 χλμ. από την παραλία Mονόλιθος).   

Εκτός από luxury resort στη Σαντορίνη η νέα αλυσίδα, η οποία θα διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τ.μ. θα εκμεταλλεύεται και τις ακόλουθες ξενοδοχειακές μονάδες:

  • Αθήναιον Intercontinental. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, δυναμικότητας 563 δωματίων, με ηγετική θέση στον χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων. Ξεχωρίζει όχι μόνο για τις υψηλού επιπέδου υποδομές που διαθέτει αλλά και για τη μοναδική αισθητική και πολιτιστική ταυτότητα που το χαρακτηρίζει. Στους χώρους του ξενοδοχείου φιλοξενούνται περισσότερα από 350 αυθεντικά έργα τέχνης από επώνυμους Έλληνες καλλιτέχνες, προσφέροντας στους επισκέπτες, τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία, λειτουργώντας, στην πραγματικότητα, ως ένα 24ωρο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
  • Semiramis. Το πρώτο στην Ελλάδα ξενοδοχείο – μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels της Marriott, ενός brand για όσους αναζητούν χώρους μοναδικής αισθητικής που συνδυάζουν την αυθεντική τοπική κουλτούρα με εμπειρίες που ξεπερνούν τα συμβατικά όρια της πολυτέλειας. Εισήγαγε στη χώρα τη φιλοσοφία του Contemporary & Design Luxury Hospitality. Διαθέτει δυναμικότητα 51 δωματίων.
  • NEW Hotel. Αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels ενώ είναι μέλος και του Virtuoso, του μεγαλύτερου luxury ταξιδιωτικού δικτύου στον κόσμο. Η μοντέρνα εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου συνοδεύεται από ένα μείγμα τέχνης και γλυπτικής του εσωτερικού σχεδιασμού που έχουν επιμεληθεί οι διεθνούς φήμης Βραζιλιάνοι σχεδιαστές The Campana Brothers. Διαθέτει δυναμικότητα 79 δωματίων.
  • Periscope. Το Periscope αποτελεί επίσης μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels ενώ διαθέτει 22 δωμάτια.

Να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο ξενοδοχεία της Yes!, το Twentyone και το Kefalari Suites -,στο Kεφαλάρι της Kηφισιάς-, είναι μισθωμένα και η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να τερματίσει αζημίως τη μίσθωσή τους εντός των επομένων δύο ετών καθώς δεν αναμένει ταμειακές ροές από τη λειτουργία τους.

Συνολικά, η νέα αλυσίδα αναμένεται να έχει υπό την ιδιοκτησία της και να διαχειρίζεται 836 δωμάτια πέντε αστέρων το 2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fourteen =