αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα τράπεζα έρχεται στην Ελλάδα

Νέα τράπεζα έρχεται στην Ελλάδα

Ο τραπεζικός όμιλος Crédit Agricole, που έχει το προσωνύμιο «Πράσινη Τράπεζα» στη Γαλλία λόγω της στενής σχέσης που είχε όλα τα χρόνια με την αγροτική ανάπτυξη (σ.σ. κάτι σαν τη δική μας «Αγροτική Τράπεζα»), ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική τραπεζική καθώς μέσω της Crédit Agricole Auto Bank, που αποτελεί ουσιαστικά κληρονόμο της FCA Bank και έχει την υποστήριξη της Crédit Agricole Consumer Finance, εισέρχεται στο χώρο της χρηματοδότησης και μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα.

Η νέα τράπεζα αποτελεί το πνευματικό τέκνο των συμφωνιών μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Stellantis, του υπερ-ομίλου που έχει στο ενεργητικό του 16 μάρκες, μεταξύ των οποίων οι Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo κ.ά..

Η CA Auto Bank έχει στόχο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, να γίνει ένας κορυφαίος ανεξάρτητος συνεργάτης πολλών εμπορικών σημάτων και μαρκών, στη χρηματοδότηση και μίσθωση οχημάτων και στον τομέα της κινητικότητας. Αυτή τη στιγμή προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσφορά χρηματοδοτικών, ασφαλιστικών και λύσεις ενοικίασης, συνεργαζόμενη ήδη με περισσότερα από 30 brands που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς κινητικότητας.

Ενδεικτικά οι συνεργασίες είναι από συμφωνίες με εμβληματικούς κατασκευαστές όπως Ferrari, Tesla, Mazda, Aston Martin, McLaren, Lotus και Morgan έως συμφωνίες με νεότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι VinFast, DR Automobiles, Aiways, XEV, Electric Brands και Invicta Electric, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και όχι μόνο.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για πράσινη οδήγηση από την Drivalia, την εταιρεία κινητικότητας του ομίλου CA Auto Bank. Η Drivalia παρέχει μια πλήρη γκάμα προγραμμάτων μίσθωσης, ενοικίασης και κινητικότητας: από κοινή χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως συνδρομές και ενοικιάσεις αυτοκινήτων ανεξαρτήτου διάρκειας, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργικής μίσθωσης. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην ηλεκτρική υποδομή της, η οποία θα έχει 3.500 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το 2026, και στον στόλο της, ο οποίος θα φτάσει τα 200.000 οχήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, το 55% των οποίων θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά μοντέλα.

Η Τράπεζα δραστηριοποιείται επίσης στον κόσμο των δικύκλων, μαζί με τις Harley-Davidson, Royal Enfield, Fantic Motor, Vmoto Soco και CAKE, στον κόσμο της αναψυχής με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με τις Erwin Hymer Group, Groupe Pilote, Groupe Rapido, Knaus Tabbert, Concorde και Carthago και τον κόσμο των ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, με Ford Trucks και BMC Trucks.

Περισσότερες συνεργασίες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Εκτός από την ενίσχυση των συμφωνιών με τους υφιστάμενους εταίρους, η Τράπεζα θα ξεκινήσει και νέες, μεταξύ άλλων με την υποστήριξη της Crédit Agricole. Η Τράπεζα θα επεκτείνει σταδιακά την εμβέλειά της σε όλους τους τομείς της κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών μέσων και τα γεωργικά οχήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =