αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μισείς… τα βράδια της Κυριακής»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά

«Μισείς… τα βράδια της Κυριακής»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά

Έχετε ποτέ ξυπνήσει και αμέσως σκεφτήκατε: «Όχι ξανά, δεν θέλω να πάω στη δουλειά»;

Και όλη η διαδρομή μέχρι εκεί μοιάζει σαν αγγαρεία;

Αν κουνήσατε καταφατικά το κεφάλι σας, ίσως είναι καιρός να παραδεχτείτε ότι πρέπει να αλλάξετε δουλειά. Εξάλλου, περνάμε πολύ χρόνο από τη ζωή μας δουλεύοντας. Θα πρέπει να είναι κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία, όχι κάτι που… φοβόμαστε.

Αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι έχουμε κολλήσει.

Εδώ είναι λοιπόν 5 σημάδια που δείχνουν ότι είστε δυσαρεστημένοι με την δουλειά σας και μπορεί να χρειαστείτε μια αλλαγή:

1. Μισείς τις Κυριακάτικες Νύχτες

Όλοι αγαπάμε τα Σαββατοκύριακα μας, σωστά; Είναι ένας χρόνος για να χαλαρώσετε, να περάσετε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και ίσως να απολαύσετε ύπνο που χρειάζεστε.

Αλλά αν έχετε αρχίσει να βλέπετε το απόγευμα της Κυριακής ως… αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή που είναι το πρωί της Δευτέρας, κάτι δεν πάει καλά.

Φανταστείτε το εξής: Είναι Κυριακή απόγευμα και μόλις περάσατε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Αλλά τη στιγμή που θυμάσαι ότι πρέπει να πας στη δουλειά την επόμενη μέρα, η διάθεσή σου πέφτει κατακόρυφα.

Νιώθεις έναν κόμπο στο στομάχι σου και μια αίσθηση τρόμου να σε κυριεύει.

Το υπόλοιπο της Κυριακής σας περνάει με άγχος για την επερχόμενη εργάσιμη εβδομάδα αντί να απολαμβάνετε τις τελευταίες ώρες του Σαββατοκύριακου σας. Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα δουλειά σας.

2. Δεν έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα

Θυμάστε πότε ξεκινήσατε για πρώτη φορά τη δουλειά σας; Τα πράγματα ήταν συναρπαστικά, ένιωθες κίνητρο και ήσασταν έτοιμοι να αναλάβετε κάθε έργο που έπεφτε στο δρόμο σας.

Σήμερα το σκηνικο είναι διαφορετικό. Η λίστα με τις υποχρεώσεις σας μοιάζει με ένα βουνό που δεν μπορείτε να ανεβείτε.

Δεν φαίνεται να βρίσκετε την ενέργεια ή τον ενθουσιασμό για να ξεκινήσετε, πόσο μάλλον να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας.

Ακόμα και οι εργασίες που ήταν εύκολες ή ευχάριστες, τώρα φαίνονται σαν βάρος.

3. Είσαι πάντα κουρασμένος

Μπορεί η δουλειά σου να μην είναι κουραστική σωματικά. Αλλά νιώθεις μόνιμα… κουρασμένος.

Νιώθεις κάθε ημέρα σα να έχεις τρέξει σε έναν μαραθώνιο.

Είναι η δουλειά που σε φθείρει.

Το συνεχές άγχος, το αίσθημα ότι δεν ε εκτιμούν και η έλλειψη κινήτρων δε είχουν επηρεάσει.

Δεν είναι σωματική εξάντληση. Είναι συναισθηματική εξάντληση.

4. Κοιτάς συνεχώς… το ρολόι

Μήπως υπολογίζετε συνεχώς πόσες ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα απομένουν μέχρι να μπορέσετε τελικά να φύγετε από το γραφείο;

Αυτό είναι ένα κοινό σημάδι δυσαρέσκειας για τη δουλειά σας.

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη δουλειά τους βιώνουν ένα φαινόμενο γνωστό ως «flow». Αυτή είναι μια κατάσταση να είστε πλήρως απορροφημένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε.

Ο χρόνος φαίνεται να κυλάει όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση.

Αντίθετα, όταν είστε δυσαρεστημένοι ή αδιάφοροι για τη δουλειά σας, ο χρόνος φαίνεται να… σέρνεται.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι εργασίες που δεν απολαμβάνετε απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και προσοχή, γεγονός που τις κάνει να φαίνονται μεγαλύτερες.

Επομένως, εάν αφιερώνετε περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας το ρολόι από την οθόνη εργασίας σας, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι είστε δυστυχισμένοι και ότι ίσως χρειάζεστε μια αλλαγή καριέρας.

5. Η δουλειά σας δεν είναι τόσο καλή όσο παλιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι έχουμε ημέρες ή εβδομάδες όπου η δουλειά μας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Αλλά όταν γίνεται ένα σταθερό μοτίβο, δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπεράσετε.

Όταν η ποιότητα της δουλειάς σας αρχίζει να υποχωρεί, οι προθεσμίες χάνονται και η παραγωγικότητά σας πέφτει, μπορεί να είναι μια επίπονη συνειδητοποίηση.

Πάντα ήσουν κάποιος που έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια, που νιώθει περήφανος για την απόδοσή του. Αλλά τελευταία, φαίνεται ότι όσο σκληρά κι αν προσπαθείς, απλά δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα sstandards που κάποτε έθεσες στον εαυτό σου.

Δεν είναι ότι έχετε γίνει λιγότερο ικανοί ή λιγότερο ταλαντούχοι. Είναι σημάδι ενός βαθύτερου ζητήματος – είστε δυσαρεστημένοι με τη δουλειά σας. Όταν είμαστε δυστυχισμένοι, γίνεται πιο δύσκολο να συγκεντρωθούμε και να βάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτό που κάνουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 20 =