αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μιλούν αργά»: 5 περίεργα πράγματα που κάνουν οι ψυχοπαθείς. Έτσι θα τους εντοπίσεις στον κύκλο σου

«Μιλούν αργά»: 5 περίεργα πράγματα που κάνουν οι ψυχοπαθείς. Έτσι θα τους εντοπίσεις στον κύκλο σου

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να εντοπίσετε έναν ψυχοπαθή; Οι ψυχοπαθείς υπάρχουν σε όλες τις θέσεις της κοινωνίας μας, από παγκόσμιους ηγέτες, φανταστικούς χαρακτήρες μέχρι το αφεντικό σας στη δουλειά.

Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει αποκαλύψει μερικά τυπικά ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά όπως η επιφανειακή γοητεία, η έλλειψη τύψεων, η χαμηλή συναίσθηση, ο ναρκισσισμός και άλλα. Ωστόσο, φαίνεται ότι μαζί με τέτοια χαρακτηριστικά υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από παράξενα πράγματα που κάνουν οι ψυχοπαθείς.

Αν λοιπόν θέλετε να εντοπίσετε έναν ψυχοπαθή, προσέξτε τα παρακάτω σημάδια.

Σκέφτονται και μιλούν προσεκτικά και αργά

Οι ψυχοπαθείς δεν νιώθουν συναισθήματα όπως εμείς. Επομένως, πρέπει να προσέχουν να μην αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Ο ψυχίατρος Adolf Guggenbühl-Craig αποκάλεσε τους ψυχοπαθείς «άδειες ψυχές». Δεν έχουν ενσυναίσθηση, αλλά είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να ξέρουν ότι πρέπει να προσποιούνται συναισθήματα για να ταιριάζουν με την κοινωνία.

Με άλλα λόγια, όταν κάποιος αισθάνεται γνήσια συγκίνηση, αντιδρά ενστικτωδώς.

Για παράδειγμα, ο σκύλος του φίλου σου μόλις πέθανε, νιώθεις θλίψη για αυτόν και του προσφέρεις παρηγορητικά λόγια. Ένας ψυχοπαθής δεν θα είχε ιδέα πώς να αντιδράσει σε αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούν καλά πριν μιλήσουν. Χρησιμοποιούν προηγούμενες εμπειρίες για να μιμηθούν μια κατάλληλη απάντηση.

Σε μελέτες, μια σειρά από ανησυχητικές εικόνες παρουσιάστηκαν σε ψυχοπαθείς. Στη συνέχεια καταγράφηκε η εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Όταν οι κανονικοί άνθρωποι βλέπουν αναστατωτικές εικόνες, ενεργοποιείται το μεταιχμιακό σύστημα. Αυτό γεννά συναισθήματα. Ωστόσο, ο εγκέφαλος των ψυχοπαθών έδειξε έλλειψη δραστηριότητας. Αυτό ονομάζεται μεταιχμιακή υπο-ενεργοποίηση. Άρα ο ψυχοπαθής δεν νιώθει συναισθήματα. Αρα ο ψυχοπαθής πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά και να προσποιηθεί.

Τεχνικές… αγάπης

Οι ψυχοπαθείς σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός. Χρησιμοποιούν τεχνικές όπως το love-bombing. Γρήγορα. Δημιουργούν έναν ανεμοστρόβιλο ρομαντισμού και συναισθημάτων.

Είναι λίγο σαν να βρίσκεστε στη μέση ενός ανεμοστρόβιλου και να σας ζητούν να λύσετε μια μαθηματική ερώτηση ταυτόχρονα. Σε θέλουν εκτός ισορροπίας για να μπορούν να σε χειραγωγήσουν.

Θα πουν πράγματα όπως «Δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι πριν» και «Θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου» μετά από λίγες μέρες γνωριμίας. Βομβαρδίζεστε από την επίθεση… γοητείας τους. Στη συνέχεια, μόλις αρχίσετε να τους πιστεύετε και να τους ερωτεύεστε, αλλάζουν εστίαση και στρέφουν την προσοχή τους σε κάποιον άλλο.

Στρέφουν τον ένα εναντίον του άλλου

Οι ψυχοπαθείς είναι χειριστικοί και δοκιμάζουν κάθε κόλπο για να ελέγξουν τους γύρω τους. Ένα από τα περίεργα πράγματα που κάνουν οι ψυχοπαθείς για να το πετύχουν αυτό είναι να δημιουργούν… δράμα γύρω τους. Θα διαδώσουν κακόβουλα κουτσομπολιά ή θα πουν μυστικά, ώστε να αρχίσετε να μην εμπιστεύεστε κάποιο άλλο άτομο.

Όπως γνωρίζουμε, οι ψυχοπαθείς είναι μάστερ στο ψέμα, οπότε αυτό τους είναι εύκολο. Το να στρέφεις τους ανθρώπους τον έναν εναντίον του άλλου εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Σας απομονώνει από το άλλο άτομο και ανυψώνει τη θέση του ψυχοπαθή στον κύκλο σας.

Δεν κουνάνε το κεφάλι τους όταν μιλάνε

Μια μελέτη έκανε συνεντεύξεις με περισσότερους από 500 κρατούμενους που είχαν σημειώσει υψηλή βαθμολογία στη λίστα ελέγχου ψυχοπάθειας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο υψηλότερη ήταν η βαθμολογία, τόσο πιο ακίνητο κρατούσε το κεφάλι του ο κρατούμενος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Αυτό είναι ένα περίεργο πράγμα που κάνουν οι ψυχοπαθείς, αλλά ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτό;

Οι ερευνητές μπορούσαν μόνο να υποθέσουν ότι οι κινήσεις του κεφαλιού μεταφέρουν συναισθηματικά μηνύματα σε άλλους ανθρώπους. Για παράδειγμα, η κλίση του κεφαλιού υποδηλώνει ότι το άτομο συγκεντρώνεται στα λόγια σας. Το να γνέφετε ή να κουνάτε το κεφάλι υποδηλώνει ναι ή όχι στις απαντήσεις. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούμε κινήσεις του κεφαλιού για να υποδείξουμε κοινωνικές ενδείξεις.

Οι ψυχοπαθείς μπορεί να κρατούν το κεφάλι τους ακίνητο ως αμυντικό μηχανισμό. Δεν θέλουν να δώσουν πληροφορίες. Αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι ένα αναπτυξιακό ζήτημα. Καθώς μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε αυτές τις λεπτές διαπροσωπικές ενδείξεις από τις συναισθηματικές μας εμπειρίες. Οι ψυχοπαθείς δεν έχουν συναισθήματα, επομένως δεν χρησιμοποιούν κινήσεις του κεφαλιού.

Χρησιμοποιούν παρελθοντικό χρόνο όταν μιλούν

Ο ειδικός στην επικοινωνία Jeff Hancock, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell, μελέτησε τα μοτίβα ομιλίας που χρησιμοποιούν οι ψυχοπαθείς και διαπίστωσε ότι είναι πιο πιθανό να μιλούν χρησιμοποιώντας ρήματα παρελθόντος χρόνου.

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις με 14 καταδικασμένους άνδρες δολοφόνους που είχαν διαγνωστεί με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά και 38 καταδικασμένους μη ψυχοπαθείς δολοφόνους. Οι ψυχοπαθείς μίλησαν χρησιμοποιώντας το παρελθόν για τα εγκλήματά τους.

Αυτή είναι μια τακτική αποστασιοποίησης επειδή οι ψυχοπαθείς είναι αποκομμένοι από τα φυσιολογικά συναισθήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − four =