αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια 30χρονη που βγάζει 271.000 δολάρια τον χρόνο εξηγεί: Ακολουθήστε αυτές τις 3 συμβουλές για να κλείσετε πολλές δουλειές ως freelancers φέτος

Μια 30χρονη που βγάζει 271.000 δολάρια τον χρόνο εξηγεί: Ακολουθήστε αυτές τις 3 συμβουλές για να κλείσετε πολλές δουλειές ως freelancers φέτος

Για την Alexandra Fasulo έχουμε ξανά μιλήσει εδώ το It’s Possible. Πρόκειται για την 30χρονη που πριν μερικά χρόνια παραιτήθηκε από τη δουλειά της και πλέον βγάζει πολλά χρήματα ως freelancer.

«Την ημέρα που εγκατέλειψα τη δουλειά μου, ένιωσα μια αστεία αίσθηση επαναστατικής ελευθερίας που δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου επειδή μισούσα τόσο πολύ αυτή τη δουλειά», έχει πει η ίδια στο CNBC.

Ξεκίνησε αφιερώνοντας κάποιες ώρες για να αναπτυχθεί ως freelancer μέσα από πλατφόρμες όπως το Fiverr. Και στην συνέχεια άρχισε να αναλαμβάνει όλο και περισσότερα project.

Το 2021, στον τρίτο της χρόνο στο Fiverr, έβγαλε 271 χιλ. δολάρια σε έσοδα.

Η ίδια μιλώντας τωρα στο Business Insider παραθέτει 3 συμβουλές για να κλείσεις πολλά deal ως freelancer και να ξεχωρίσεις από την μάζα. Μερικές συμβουλές ιδιαίτερα χρήσιμες στην απρόβλεπτη εποχή μας.

1. Οι πελάτες έχουν μικρότερα μπάτζετ, οπότε προσαρμοστείτε

Οι πελάτες ενδέχεται να κινούνται με μικρότερους προϋπολογισμούς από ό,τι είχαν το προηγούμενο έτος. Αν και πολλές εταιρείες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν – και να πληρώνουν – ελεύθερους επαγγελματίες για να κάνουν μια δουλειά, καθώς αφήνουν υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης να φύγουν, οι μικρότερες επιχειρήσεις και άλλοι επιχειρηματίες μπορεί να στριμωχτούν.

«Επομένως, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που προσαρμόζουν την τιμολόγησή τους είτε μειώνοντάς την ελαφρά, προσφέροντας εκπτώσεις σε πελάτες που επιστρέφουν, είτε ξεκινώντας εκπτώσεις συνδρομής ή προσφέροντας δύο στην τιμή του ενός, θα απολαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Η επιπλέον δουλειές που αποκτάτε με την προσαρμογή της τιμολόγησης θα αξίζει την προσωρινή πτώση της τυπικής σας τιμολόγησης», λέει η Fasulo.

2. Πολλοί πελάτες ια μισθώσουν freelancers για πρώτη φορά— η επιπλέον επικοινωνία είναι το κλειδί

Φέτος, πολλοί διευθυντές προσλήψεων, στελέχη και επιχειρηματίες πρόκειται να μισθώσουν ελεύθερους επαγγελματίες για πρώτη φορά. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γνωρίζουν τη γλώσσα, τη γενική διαδικασία ροής εργασιών ή πώς να συνεργάζονται σωστά με ελεύθερους επαγγελματίες.

Προβλέψτε αυτό το κύμα και κάντε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε την ομαλή επικοινωνία με τους πελάτες. Κάντε περισσότερες ερωτήσεις αν χρειατεί.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει επίσης να αφιερώνουν επιπλέον χρόνο για να στέλνουν μηνύματα στους νέους πελάτες πριν αναλάβουν το Χ έργο, για να διασφαλίσουν ότι όλοι έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

3. Εγγραφείτε σε περισσότερες πλατφόρμες για freelancers

Αν και τα Fiverr και Upwork απολαμβάνουν την αναγνωρισιμότητα στο πεδίο των freelancers, υπάρχουν πολλές λιγότερο γνωστές πλατφόρμες που μπορούν να προσφέρουν στους ελεύθερους επαγγελματίες πρόσβαση σε ποιοτικούς πελάτες.

Το LinkedIn γίνεται γρήγορα ένας προσοδοφόρος κόμβος ανεξάρτητων επαγγελματιών όπου τα στελέχη μισθώνουν ελεύθερους επαγγελματίες για σημαντικά έργα, βασιζόμενοι στο δίκτυο. Πολλές άλλες freelancing startups, όπως η Revolancer, η Legit και η Contra, εργάζονται επίσης πυρετωδώς, για να γίνουν ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις για ελεύθερους επαγγελματίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =