αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίου συμβαίνει αυτό

Μήπως είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίου συμβαίνει αυτό

Το έχουμε ξανά πει: Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευγενικοί και συμπονετικοί. Ωστόσο, πάντα πρέπει να βάζουμε τα όριά μας. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τους άλλους ανθρώπους, αλλά να μη φτάνουμε στο σημείο που απειλείται η δική μας ευτυχία.

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν την καλοσύνη και την ευγένεια ως αδυναμία, και βρίσκουν έτσι την δίοδο για να πάρουν ό,τι μπορούν από εσένα.

Σε τελική ανάλυση, μπορείτε να σταματήσετε να ευχαριστείτε τους πάντες μόνο εάν γνωρίζετε τι το προκαλεί.

Ακολουθούν 4 πιθανοί λόγοι, σύμφωνα με την ψυχολογία.

1. Η αυτοεκτίμησή σας βρίσκεται στον πάτο

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν αναρωτιέστε γιατί ευχαριστείτε τους άλλους μόνιμα.

Οι άνθρωποι που γίνονται χαλί για τους άλλους, τείνουν να αγνοούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τους άλλους και πάντα θα τους δώσουν αυτό που θέλουν.

Πιστεύουν ότι οι ανάγκες και οι επιθυμίες τους δεν είναι τόσο σημαντικές όσο αυτές των άλλων.

2. Φοβάσαι την απόρριψη

Πολλοί ενήλικες έχουν μεγαλώσει έτσι. Διδάχτηκαν συνειδητά ή υποσυνείδητα ότι κέρδιζαν τον θαυμασμό και τη στοργή των άλλων μόνο όταν έκαναν ό,τι τους έλεγαν.

Διδάχτηκαν ότι η αυτοεκτίμηση και η ταυτότητα του εαυτού τους συνδέονται άμεσα με την εξωτερική αποδοχή και επικύρωση. Θα μπορούσαν να αισθάνονται εντάξει, να τους αγαπούν και να τους αποδέχονται, μόνο αν οι άνθρωποι γύρω τους ήταν χαρούμενοι και διατηρούνταν ευτυχισμένοι.

Ως ενήλικες, ο φόβος της απόρριψης μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Ο φόβος μπορεί να είναι τόσο έντονος που οδηγεί τους ανθρώπους που ευχαριστούν να υπονομεύσουν τον αυθεντικό εαυτό τους και να αναζητήσουν έγκριση, επικύρωση και αποδοχή από εξωτερικούς παράγοντες.

3. Θέλεις απλώς να σε συμπαθούν οι άλλοι

Οι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να είναι αρεστοί και να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα ή κοινότητα.

Ωστόσο, όταν αυτό το συναίσθημα καταναλώνει… τα πάντα και δεν μπορείτε να λειτουργήσετε χωρίς κοινωνική έγκριση, τότε προκαλεί συμπεριφορές σαν αυτές που λέμε.

Το να έχετε έντονη επιθυμία να σας συμπαθούν και να αισθάνεστε ότι ταιριάζετε σε μια ομάδα, μπορεί να δυσκολέψει τη διατήρηση των προσωπικών ορίων, να κινηθείτε σωστά στις συγκρούσεις, να προσεγγίσετε τις διαφωνίες με αμοιβαίο σεβασμό και να μπορέσετε να βάλετε τις ανάγκες σας στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σας.

4. Αναζητάτε απεγνωσμένα την έγκριση των άλλων

Οι άνθρωποι που ευχαριστούν τους πάντες, αναζητούν στενά με την αποδοχή.

Τα άτομα με έντονη επιθυμία για εξωτερική έγκριση κάνουν πράγματα που πιστεύουν ότι θα τους δώσουν αυτήν την αποδοχή.

Κάποιος μπορεί να δυσκολευτεί να πει όχι- και η επιθυμία για έπαινο μπορεί να είναι τόσο έντονη. Αυτά τα δύο πράγματα σε συνδυασμό μπορεί να οδηγήσουν στο να γίνεσαι χαλί για τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + seven =