αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜήνυση New York Times σε Microsoft και OpenAI

Μήνυση New York Times σε Microsoft και OpenAI

Οι New York Times υπέβαλαν μήνυση την Τετάρτη κατά της Microsoft και της OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT, με την κατηγορία ότι καταχράστηκαν την πνευματική ιδιοκτησία της εφημερίδας για να εκπαιδεύσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft έχει επενδύσει στην OpenAI και χρησιμοποιεί το ChatGPT στις εφαρμογές της.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η μήνυση υποστηρίζει ότι η Microsoft και η OpenAI τις οφείλουν δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για την παράνομη αντιγραφή και χρήση του περιεχομένου των NYT.

Η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε σε email στο CNBC, ότι αναγνωρίζει τις προοπτικές που έχει η γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημοσιογραφία και τους πολίτες αλλά πρόσθεσε ότι το δημοσιογραφικό περιεχόμενο πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς μόνο μετά από άδεια από την αρχική πηγή.

Όπως τόνισε, τα εργαλεία όπως το ChatGPT αναπτύχθηκαν με τη χρήση δημοσιογραφικού περιεχομένου το οποίο είναι διαθέσιμο επειδή δημοσιογράφοι έκαναν έρευναν για αυτό, το συνέταξαν και το επαλήθευσαν με υψηλό κόστος και με εμπειογνωμοσύνη.

«Αν η Microsoft και η OpenAI θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δουλειά μας για εμπορικούς σκοπούς, ο νόμος απαιτεί να λάβουν πρώτα την άδεια μας. Δεν το έκαναν» υπογράμμισαν οι NYT στο email.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =