αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚεντρικός ομιλητής σε εκπαιδευτικό event στην Αθήνα θα είναι ο Κ. Δασκαλάκης- Θα μεταδοθεί Live μέσω ίντερνετ

Κεντρικός ομιλητής σε εκπαιδευτικό event στην Αθήνα θα είναι ο Κ. Δασκαλάκης- Θα μεταδοθεί Live μέσω ίντερνετ

«Ο σύγχρονος άνθρωπος και η ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί» είναι το θέμα του 7ου Παναρσακειακού Συνεδρίου που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει τους μαθητές αντιμέτωπους με τον δυναμικό κόσμο της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και τους πολλαπλούς δρόμους που αυτή ανοίγει στο μέλλον. Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τεχνικά άψογες κατασκευές, για νοήμονες μηχανές, για έξυπνες εφαρμογές και έξυπνες πόλεις, για νέα υλικά, για πρωτοποριακές θεραπείες, για ευφυή λογισμικά, για μεγάλα δεδομένα, για δίκτυα επικοινωνίας. Πώς μπορούμε να ελέγξουμε και να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο, με ποιες προϋποθέσεις και ποια απ’ όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα θα οδηγήσουν τον κόσμο και τον άνθρωπο σε ένα αύριο πιο εύκολο αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό;

Η ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας των Αρσακείων Σχολείων https://www.arsakeio.gr και της σελίδας τους στο facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =