αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Καταλαβαίνω πως νιώθεις»: 6 φράσεις που χρησιμοποιούν στις συζητήσεις οι μάστερ της επικοινωνίας και πετυχαίνουν τους σκοπούς τους

«Καταλαβαίνω πως νιώθεις»: 6 φράσεις που χρησιμοποιούν στις συζητήσεις οι μάστερ της επικοινωνίας και πετυχαίνουν τους σκοπούς τους

Το να είσαι καλός στην επικοινωνία θα σου ανοίξει πόρτες στη ζωή.

Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αισθητή την παρουσία σας και να ανεβείτε γρηγορότερα τη σκάλα της καριέρας σας.

Οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας σας βοηθούν επίσης να δημιουργήσετε σταθερές σχέσεις – τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μικρές φράσεις που όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τις δεξιότητες μας και να γίνουμε καλύτεροι στις συζητήσεις. Εδώ είναι 6 φράσεις που χρησιμοποιούν στις συζητήσεις οι μάστερ τις επικοινωνίας. Και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1) «Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε»

Αυτή η πρώτη φράση είναι η πιο σημαντική από όλες. Είναι αδύνατο να συμφωνούμε πάντα με όλους. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα μιλήσουμε με κάποιον που απλά δεν φαίνεται να βρίσκουμε κοινό έδαφος.

Όταν συμβαίνει αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι συνήθως να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε, για να προχωρήσετε.

2) «Πες μου περισσότερα!»

Η απλή πράξη του να ζητήσουμε από κάποιον να μας πει περισσότερα δείχνει ότι ασχολούμαστε με τη συζήτηση και ότι ενδιαφερόμαστε για το τι έχει να πει.

Αυτές οι τρεις λέξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά- και να σε κάνουν πιο συμπαθή.

3) «Τι πιστεύεις;»

Όταν ρωτάμε τους ανθρώπους τι πιστεύουν, τους δίνουμε μια ανοιχτή ερώτηση που μπορούν να απαντήσουν με όποιον τρόπο θέλουν.

Δείχνουμε στους ανθρώπους ότι θέλουμε πραγματικά να ακούσουμε τις σκέψεις τους και τους παρέχουμε έναν χώρο για να μοιραστούν τις ειλικρινείς απόψεις τους.

4) «Καταλαβαίνω πώς νιώθεις»

Μιλώντας για συναισθήματα, εάν μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση κάποιου άλλου και να δείξετε ότι καταλαβαίνετε πώς νιώθει, αυτόματα θα σας χαρίσει λάμψη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι εάν πείτε σε κάποιον ότι καταλαβαίνετε πώς νιώθει, μπορείτε να το υποστηρίξετε.

Μην το λες μόνο για να το πεις.

5) «Υπάρχει κάτι για το οποίο ήθελες να μιλήσουμε;»

Από καιρό σε καιρό, μπορεί να βρεθείτε να μιλάτε με κάποιον που θέλει να πει κάτι, αλλά διστάζει να το κάνει. ‘Η δεν ξέρει πως να το πει.

Όταν συμβαίνει αυτό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον ρωτήσετε αν υπάρχει κάτι που θέλει να πει. Είναι πιθανό να ανοιχτεί αμέσως.

6) «Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω;»

Μερικές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας, αλλά απλώς δεν ξέρουν πώς να τη ζητήσουν. Αν κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε βοήθεια, ξεκινώντας με μια φράση όπως αυτή, τους δίνουμε την ευκαιρία που χρειάζονται να ζητήσουν βοήθεια.

Και δεν χρειάζεται να νιώθουν άσχημα για αυτό! Είναι μάλιστα πιθανό στο μέλλον να σου ανταποδώσουν αυτή την κίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 1 =