αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Meta λάνσαρε δωρεάν AI εργαλείο που γράφει κώδικα

Η Meta λάνσαρε δωρεάν AI εργαλείο που γράφει κώδικα

Η εξελίξεις στο πεδίο της AI τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και φυσικά η Meta δεν μένει έξω από το παιχνίδι. Ο τεχνολογικός γίγαντας λάνσαρε το δωρεάν εργαλείο Code Llama, το οποίο βασίζεται επάνω στο Llama 2 και μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή και το debugging κώδικα από τους προγραμματιστές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το Code Llama έχει τη δυνατότητα να συντάσσει γραμμές κώδικα από απλές εντολές και να προχωρά στο debugging ακόμα και συγκεκριμένης γραμμής από τον κώδικα που επιλέγει ο χρήστης – developer. Επιπλέον, υπάρχουν δύο έξτρα εκδόσεις του εργαλείου, μία ειδικά διαμορφωμένη για την Python και μία για την Instrct, για όσους επιθυμούν κάποια πιο εξειδικευμένη βοήθεια.

Code Llama animation

Ο στόχος της Meta είναι να προσφέρει μια χείρα βοηθείας στους developers και να τους γλιτώσει χρόνο από διάφορες «μαύρες» διαδικασίες, ούτως ώστε να επικεντρώνονται περισσότερο στις πιο «σοβαρές» πτυχές της δουλειάς τους.

Σε πρώτη φάση λανσάρονται τρεις εκδόσεις του Code Llama, με μία από αυτές να τρέχει άνετα ακόμα και από μία απλή GPU για το πιο χαλαρά projects.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − three =