αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google συμφώνησε να καταβάλει 93 εκατομμύρια δολάρια μετά από αγωγή για το απόρρητο

Η Google συμφώνησε να καταβάλει 93 εκατομμύρια δολάρια μετά από αγωγή για το απόρρητο

Η Google συμφώνησε να καταβάλει στην πολιτεία της Καλιφόρνιας 93 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αγωγή της πολιτείας που ισχυριζόταν ότι η εταιρεία παραβίασε τους νόμους της Καλιφόρνιας για την προστασία των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας, η Google συνέλεξε, αποθήκευσε και χρησιμοποίησε δεδομένα τοποθεσίας για τους πελάτες της Καλιφόρνιας για τις διαφημιστικές της επιδιώξεις χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Google συνέλεξε επίσης πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία ενός πελάτη ακόμη και όταν είχε απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στη συσκευή.

“Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι η Google έλεγε στους χρήστες της ένα πράγμα – ότι δεν θα παρακολουθούσε πλέον την τοποθεσία τους όταν αυτοί το επέλεγαν – αλλά έκανε το αντίθετο και συνέχιζε να παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών της για το δικό της εμπορικό όφελος. Αυτό είναι απαράδεκτο, και με τον σημερινό διακανονισμό καθιστούμε την Google υπεύθυνη”, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Rob Bonta σε δήλωσή του.

Επιπλέον, η καταγγελία υποστηρίζει ότι η Google εξαπάτησε τους χρήστες σχετικά με τη δυνατότητά τους να εξαιρεθούν από διαφημίσεις που στόχευαν στη συγκεκριμένη τοποθεσία τους.

Εκτός από τον διακανονισμό σε μετρητά, η Google συμφώνησε στους εξής όρους:

  • Να εμφανίζει πρόσθετες πληροφορίες στους χρήστες κατά την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων λογαριασμού που σχετίζονται με την τοποθεσία.
  • Να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με την παρακολούθηση της τοποθεσίας.
  • Να παρέχει στους χρήστες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα τοποθεσίας που συλλέγει η Google και τον τρόπο χρήσης τους μέσω της ιστοσελίδας “Τεχνολογίες τοποθεσίας”.
  • Να γνωστοποιεί στους χρήστες ότι οι πληροφορίες τοποθεσίας τους ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την εξατομίκευση διαφημίσεων.
  • Να γνωστοποιεί στους χρήστες πριν από τη χρήση των δεδομένων Ιστορικού τοποθεσίας για τη δημιουργία προφίλ στόχευσης διαφημίσεων για τους χρήστες.
  • Εξασφαλίστε την επανεξέταση από την εσωτερική ομάδα εργασίας της Google για το απόρρητο και την έγκριση εγγράφων για όλες τις ουσιώδεις αλλαγές στις γνωστοποιήσεις σχετικά με τον καθορισμό θέσης και την εξατομίκευση διαφημίσεων που θα έχουν ουσιώδη αντίκτυπο στο απόρρητο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =