αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο: Πάνω από την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο: Πάνω από την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ανάσα πριν την έναρξη των εμπορικών πτήσεων με υδροπλάνα φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση της Hellenic Seaplanes πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Λαύριο, ένα από τα 16 αδειοδοτημένα υδάτινα πεδία της χώρας.

Η κάμερα της ΕΡΤ πέταξε στα 1.500 πόδια και διασχίσαμε τα Μέγαρα, τη Σαλαμίνα κι ολόκληρη την Αθηναϊκή Ριβιέρα με τελικό προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου με το Cessna Caravan C-208, χωρητικότητας 8 επιβατών.

«Μετά από 10 χρόνια προσπάθειας κάνουμε την πρώτη πιλοτική πτήση η οποία σήμερα ανοίγει το ντεμπούτο του το υδροπλάνο 15.01.24 σήμερα υλοποιούνται οι προσπάθειες πολλών ανθρώπων που έχουν στηρίξει και έχουν βάλει πλάτη για αυτό το έργο» , αναφέρει ο Πρόεδρος και CEO της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους.

Χρειάστηκαν μόλις 20 λεπτά για να προσθαλασσωθούν στο αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο του Λαυρίου

Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά 16 υδάτινα πεδία που έχουν πλήρως αδειοδοτηθεί, ενώ πλήρως αδειοδοτημένα είναι και τα υδατοδρόμια της Πάτρας, των Παξών και της Κέρκυρας με το δίκτυο του Ιουνίου να αποτελεί αυτή τη στιγμή την πλέον ώριμη αγορά για να ξεκινήσουν πτήσεις υδροπλάνων. Προς αδειοδότηση βρίσκονται ακόμη 15 υδατοδρόμια.

«Σήμερα που μιλάμε υπάρχουν γύρω στα 22 σημεία στα οποία μπορούν να προσεγγίσουν τα υδροπλάνα εκ των οποίων κάποια είναι υδάτινα πεδία και κάποια υδατοδρόμια. Είναι ένα μέσο το οποίο μπορεί εύκολα να συνδέσει προορισμούς οι οποίοι είτε δεν έχουν αεροπορική διασύνδεση είτε είναι δύσκολη η διασύνδεσή τους» υπογραμμίζει ο κ. Χαραλάμπους.

Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχουμε τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων, ενός πρότζεκτ με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία

«Ένα νέο πτητικό μέσο δημιουργεί νέες προοπτικές, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας καινούργια δυναμική στο χώρο. Κάθε υδροπλάνο χρειάζεται 7-8 εξειδικευμένους ανθρώπους για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρει» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFLY, Γιώργος Βέρμπης. Περισσότερα από 100 υδατοδρόμια σε ολόκληρη την επικράτεια αναμένεται να λειτουργούν στην πλήρη ανάπτυξη του μέγκα πρότζεκτ των υδροπλάνων, τα οποία θα συνδέουν μεταξύ τους λιμάνια, αεροδρόμια και λίμνες. Ένα φιλόδοξο πρότζεκτ που θα φέρει επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ κατά την πρώτη πενταετία της λειτουργίας τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =