αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ περιοχή της Τουρκία που υποδέχθηκε αριθμό τουριστών σχεδόν ίσο με… τους τουρίστες που δέχθηκε ολόκληρη η Ελλάδα

Η περιοχή της Τουρκία που υποδέχθηκε αριθμό τουριστών σχεδόν ίσο με… τους τουρίστες που δέχθηκε ολόκληρη η Ελλάδα

Σε φαινόμενο εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία η τουριστική περιοχή της νότιας Τουρκίας, η Αττάλεια, η οποία υποδέχθηκε κατά το πρώτο 10άμηνο του 2021, 8,6 εκατ. τουρίστες, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσει τα 9 εκατ., και παραλίγο να φτάσει σε αφίξεις ολόκληρη την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το News247.gr.

Η Αττάλεια αναδεικνύεται για ακόμη μια χρονιά ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στη Μεσόγειο, αφού φέτος φιλοξένησε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, παρά την πανδημία. Σημειώνεται ότι η συνολική δυναμικότητα της περιοχής είναι 680.000 κλίνες. Η περιοχή προσελκύει τουρίστες από περισσότερες από 60 χώρες, με κορυφαίες αγορές εισερχόμενου τουρισμού να είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, η Γερμανία, η Πολωνία, το Καζακστάν, κ.α. To 2019 η Αττάλεια φιλοξένησε σχεδόν 16 εκατ. ξένους ταξιδιώτες, με τα 6 εκατ. από αυτούς να είναι Ρώσοι και τα 2,7 εκατ. Γερμανοί.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσογειακών Τουριστικών Ξενοδόχων Erkan Yagcı, τόνισε ότι η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας απέδειξε στον κόσμο ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, χάρη στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Αττάλεια θα φτάσει φέτος τα 9 εκατ. τουρίστες. Η περιοχή κατάφερε να προσελκύσει το διπλάσιο αριθμό τουριστών από το μεγάλο της ανταγωνιστή, το ισπανικό νησί της Μαγιόρκα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 2 =