αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιδιαίτερη ιστορία μιας ελληνικής startup, από τη στιγμή που μπήκε σε έναν co-working χώρο, μέχρι την επιτυχία

Η ιδιαίτερη ιστορία μιας ελληνικής startup, από τη στιγμή που μπήκε σε έναν co-working χώρο, μέχρι την επιτυχία

Οι co-working χώροι γίνονται όλοι και περισσότεροι σε όλη την Ελλάδα. Προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών νέων επιχειρηματιών και freelancers. Έχει όμως ενδιαφέρον, να δούμε την διαδρομή που ακολουθεί για παράδειγμα μια ελληνική startup, από τη στιγμή που θα μπει σε έναν τέτοιο χώρο, μέχρι την επιτυχία.

Μια τέτοια ιστορία, παραθέτει το timeline που έστειλε στο It’s Possible το POS Coworking Space, το οποίο λειτουργεί στην Πάτρα. Ακριβώς παρακάτω, θα δείτε τη διαδρομή της startup, eNVy Softworks, από τη στιγμή που έφτασε στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας, έως την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Έτσι όπως παραθέτει τα γεγονότα, το POS Coworking Space:

Σεπτέμβρης 2016

Μετά από ένα εκτεταμένο brainstorming της ομάδας των νεαρών game developers σε ένα meeting room του POS4work βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον ιδρυτή της eNVy Softworks το ενδεχόμενο φιλοξενίας της ομάδας του στο coworking space αλλά και τρόπους συνεργασίας.

Οκτώβρης 2016

Το POS φιλοξένησε το 1ο game dev meetup της Πάτρας και οι eNVy είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την κοινότητα των δημιουργών.

Λίγες μέρες μετά, ο Βασίλης Καραβασίλης και η ομάδα του αποφάσισαν ότι θα δεχτούν την φιλοξενία του POS4work.

Νοέμβρης 2016 – Δεκέμβρης 2016

Ένα πρωτοπόρο workshop για τα δεδομένα της Ελλάδας φιλοξενήθηκε στο POS. Πέντε τετράωρα εργαστήρια τα οποία ακολούθησε και εσωτερικό hackathon για τους συμμετέχοντες.

Μέσα από το workshop ήρθαν σε επαφή και με άλλες ομάδες όπου μοιράστηκαν μαζί τους την πρόσκληση μιας αμερικάνικης εταιρίας όπου αναζητούσε συνεργάτες για ένα project.  Με συστηματική δουλειά, το αποτέλεσμα τους έδωσε το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο πριν καν γίνουν εταιρία.

Ιανουάριος 2017

Το POS θα γίνει το επίσημο venue της Πάτρας του Παγκόσμιου hackathon (Global Game Jam) και οι eNVy θα ολοκληρώσουν στις 48 ώρες του παιχνιδιού ένα ακόμα πρωτοποριακό project με την τεχνολογία “eye tracking”. Παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με developers όπου πάλι τους δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουν επαγγελματικά συμβόλαια και με Ελληνικές εταιρίες.

Φεβρουάριος 2017

Σκληρή δουλειά, ατελείωτα ξενύχτια στο POS.

Μάρτιος 2017

Το POS φιλοξενεί τον επιχειρηματικό διαγωνισμό για startups, Mindspace Challenge, τον οποίο διοργανώνει το Mindspace, και η ομάδα της eNVy αποφασίζει τελευταία στιγμή να πάρει μέρος. Ένα ατελείωτο ξενύχτι γεννάει την ιδέα του REND. Η ιδέα, το στήσιμο, η ομοιογένεια της ομάδας αλλά και η γνώση της αγοράς που απευθύνεται την κάνει να σαρώσει στην ψηφοφορία των κριτών (καθηγητές πανεπιστημίου, πετυχημένοι επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη Τραπεζών και αντιπρόσωποι φορέων όπως το επιστημονικό πάρκο Πατρών και του επιμελητηρίου Αχαΐας).  Φυσικά πρώτοι και έτοιμοι για την τελική φάση του διαγωνισμού στην Αθήνα.

Απρίλιος 2017

Το POS δίνει την ευκαιρία στην ομάδα της eNVy να έρθει σε επαφή με εξειδικευμένους μεντορες και εταιρίες για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πλάνου της Startups τους.

Παράλληλα με χαρά το POS τους έφερε σε επαφή με εκπροσώπους του Patras IQ, την έκθεση τεχνογνωσίας της Πάτρας στην οποία και συμμετείχαν με Virtual Reality (VR) εφαρμογές και το eye tracking game “Τoby’s Friendless Adventure” κλέβοντας τις εντυπώσεις των επισκεπτών που έκαναν ουρές για να παίξουν στο περίπτερό τους.

Στην έκθεση είχαμε την ευκαιρία να τους φέρουμε σε επαφή με πολλούς εκπροσώπους εταιριών και φορέων όπως η ΕΣΥΝΕ (Ελληνικοί Σύνδεσμοι Νέων Επιχειρηματιών) για δικτύωση και συνεργασίες αποσπώντας παράλληλα και προσωπική πρόσκληση συμμετοχής για το Athens Mini Makers Faire.

Μάιος 2017

Οι eNVy σαρώνουν και στον τελικό της Αθήνας καταλαμβάνοντας με άνεση την πρώτη θέση, και κερδίζουν χρηματοδότηση από το the People’s Trust και ένα ταξίδι στην Αμερική και συμμετέχουν στον πανελλήνιας εμβέλειας διαγωνισμό disrupt Greece αποσπώντας πολύτιμες εμπειρίες.

Καλοκαίρι 2017

Γίνονται πλέον και επίσημα εταιρία.

Με ιδιαίτερη τιμή καλέσαμε την eNVy Softworks στην συνάντηση στο POS με τον Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Πάτρα ανάμεσα σε καταξιωμένες startup εταιρίες.

Αυξάνουν το πελατολόγιο τους με διεθνής κολοσσούς και ιδρύματα.

Αυξάνουν την ομάδα τους.

Σεπτέμβριος 2017

Έτοιμοι να μετακομίσουν στο δικό τους studio. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.

Everything is POSSIBLE in a coworking space!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − two =