αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

Η εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

Δεν υπάρχει ίσως εταιρεία τον τελευταίο χρόνο που να έχει συζητηθεί και επαινεθεί περισσότερο από την Nvidia.

Με τους επεξεργαστές Hopper, που κατασκευάζει, να είναι ένα απολύτως αναγκαίο εμπόρευμα στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, την μετοχή της να τρέχει ιλιγγιωδώς και την εργασιακή κουλτούρα της να ξεχωρίζει, θεωρείται το απόλυτο success story. Η Nvidia έχει δει την αξία της να τετραπλασιάζεται τον τελευταίο χρόνο.

Παρόλα αυτά υπάρχει μία εταιρεία στον τεχνολογικό χώρο που έχει να επιδείξει ακόμη πιο εντυπωσιακές χρηματιστηριακές επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Και πρόκειται για έναν πελάτη της Nvidia, την Super Micro Computer.

Ειδικεύεται σε servers και είναι προμηθευτής εταιρειών και κυβερνήσεων που θέλουν να συμμετέχουν στην άνθιση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι πωλήσεις των servers της, που φέρουν τα chip της Nvidia, έχουν απογειωθεί, ανερχόμενες σε επίπεδα υψηλότερα και από εκείνα των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Όσο για τη μετοχή της; Έχει δει την τιμή της να δωδεκαπλασιάζεται σε δώδεκα μήνες. Χάρη σε αυτή την άκρως θεαματική άνοδο θα είναι από αύριο, Δευτέρα, μέλος του δείκτη S&P 500, που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εισηγμένες των ΗΠΑ. Στον δείκτη θα φιγουράρει ως η μετοχή με την καλύτερη – με διαφορά επίδοση – φέτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 13 =