αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε ημέρα για να φτάσεις στο μάξιμουμ της παραγωγικότητας

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε ημέρα για να φτάσεις στο μάξιμουμ της παραγωγικότητας

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παραγωγικότητας; Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Josh Davis και συγγραφέα του «Two Awesome Hours», δεν είναι η τεμπελιά ή η αναβλητικότητα. Δεν είναι καν το multitasking. Το βασικό πρόβλημα είναι να ξοδεύεις πολύ χρόνο σε δουλειές που δεν έχουν σημασία.

Τα πράγματα όμως είναι πιο περίπλοκα, όπως εξηγεί ο Davis. Αφού μόλις ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε κάτι, ακόμα και αν αυτό δεν είναι σημαντικό, δεν συνειδητοποιούμε το αν έχουμε κάνει την σωστή επιλογή ή όχι. Και έτσι είναι εύκολο να συνεχίσουμε να κινούμαστε στον λάθος δρόμο.

Όπως λέει ο Davis, για να αποφύγεις να πέσεις σε μια τέτοια παγίδα, είναι χρήσιμο να κάνεις μια παύση και να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Τι είναι σημαντικό σήμερα;». Μια παύση που διακόπτει τις σκέψεις στο μυαλό σου ή τη ροή της δουλειάς σου είναι μια στιγμή που έχεις την δυνατότητα να επικεντρωθείς πλήρως σε αυτό που o Davis αποκαλεί ως το πιο σημαντικό ερώτημα: «Τι είναι σημαντικό σήμερα;».

Κάπως έτσι, ίσως θα αποφασίσεις ότι πρέπει να ξοδέψεις τον χρόνο και την ενέργεια σου σε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνεις ήδη. Μάλιστα, ο Davis παραδέχεται ότι με αυτή την τακτική, ακόμα και σήμερα με την εμπειρία που έχει, διαπιστώνει ότι στο 50% των περιπτώσεων ξοδεύει χρόνο σε λάθος πράγματα.

Μην ξεχνάς κατά την διάρκεια της εργάσιμης ημέρας να κάνεις παύσεις από την δουλειά. Μια βόλτα έξω βοηθάει επίσης. Έτσι ώστε με καθαρό μυαλό να εξετάσεις τις επιλογές που έχεις μπροστά σου. Και να αποφύγεις να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που δεν είναι σημαντικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 5 =