αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά μύθοι σχετικά με την επιχειρηματικότητα

Επτά μύθοι σχετικά με την επιχειρηματικότητα

Δεν είναι εύκολο να είσαι επιχειρηματίες. Πολύ άγχος, αρκετός φόρτος εργασίας και το ενδεχόμενο της αποτυχίας να παραμένει πάντα ορατό. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου το 50% των επιχειρήσεων παύουν να λειτουργούν μέσα στα 5 πρώτα χρόνια.

Το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι, για να φτάσεις την επιτυχία, σίγουρα είναι μια μεγάλη συζήτηση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι μύθοι που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Κάποια πράγματα που υποτίθεται ότι είναι απαραίτητα στην ζωή ενός επιχειρηματία, που όμως τελικά δεν κάνουν τη διαφορά. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, συγκέντρωσε 7 τέτοιους μύθους. Είναι πολύ πιθανό, τους περισσότερους από αυτούς να τους έχετε ακούσει και εσείς, σε μια συζήτηση, έναν χώρο εργασίας ή κάποιο event.

1- Το να κοιμάσαι νωρίς είναι πάντα καλό: Οι πιο πολλοί λένε ότι το να κοιμάσαι νωρίς είναι καλό, αφού σηκώνεσαι και νωρίς. Αυτό δεν ισχύει πάντα για έναν επιχειρηματία. Αρκετοί είναι πιο παραγωγικοί τις νυχτερινές ώρες. Άρα αξίζει να κοιμηθούν λίγο πιο αργά. Επίσης, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι εργάζονται βράδυ, έχουν πιο υψηλό IQ από αυτούς που πηγαίνουν για ύπνο νωρίς.

2- Ποτέ μη χάνεις τη συγκέντρωση σου: Στην πραγματικότητα, πολλοί λίγοι αντιπερισπασμοί μπορούν να ανακόψουν την δημιουργικότητα που διαθέτεις. Και μάλιστα, το να κοιτάμε… κάπου αλλού κάνει καλό. Είναι καλό να παίρνουμε για λίγο το μυαλό μας από την δουλειά. Τα διαλείμματα αυτά, μας κάνουν καλύτερους στο brainstorming και μας δίνουν ενέργεια για τη συνέχεια.

3- Μη στρεσάρεσαι για τα μικρά πράγματα: Πολλές φορές, μεταφέρουμε το στρες της δουλειάς στην προσωπική ζωή και αυτό όντως δεν είναι καλό. Υπάρχουν πολλές συμβουλές εκεί έξω για να το αντιμετωπίσεις αυτό. Κοιτώντας όμως καθαρά το στρες της δουλειάς καθαρά, υπάρχουν φορές που είναι χρήσιμο. Κάποιες στιγμές το απαιτούν. Για παράδειγμα, αν πρέπει να παραδώσεις ένα project μέσα σε μια συγκεκριμένη προθεσμία, το να είσαι σε μια «εγρήγορση» μπορεί να σε κάνει να ανταπεξέλθει καλύτερα.

4- Μείνε ήρεμος πάση θυσία: Το να «καλύπτεις» τον θυμό σου δεν είναι καλό. Ψυχολόγοι λένε ότι το να εσωτερικεύουμε τα συναισθήματα μας δεν βοηθά στην ψυχολογία μας. Μπορεί πολλοί επιχειρηματίες να είναι καλοί στο να μένουν πάντα ήρεμοι, ωστόσο σε κάποιες στιγμές μάλλον πρέπει να εξωτερικεύεις τον θυμό σου.

5- Ποτέ μη χάνεις την ευκαιρία να μειώσεις το κόστος: Υπάρχουν δύο τρόποι για να αυξήσεις τα κέρδη σου. Να αυξήσεις τις πωλήσεις ή να μειώσεις τις δαπάνες. Πολλοί επιχειρηματίες κοιτούν να μειώσουν τις δαπάνες, κοιτώντας μόνο τα κοντινά κέρδη και παραβλέποντας τα πιο μακροπρόθεσμα κέρδη. Κι όμως, αρκετές φορές το να ξοδέψεις πιο πολλά χρήματα, συνεπάγεται περισσότερα κέρδη σε βάθος χρόνου.

6- Πάντα λέμε «ναι» σε έναν ακόμα πελάτη: Αν φορτώνετε την επιχείρηση σας με το κάθε project που βρίσκετε μπροστά σας, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε… να υπόσχεστε σε όλους ότι θα κάνετε τη δουλειά που θέλουν, αλλά σε πολλούς από αυτούς να αδυνατείτε να την κάνετε. Αν μπορείτε να δημιουργήσετε 50 κουτιά το μήνα, τότε μην αναλάβετε να φτιάξετε 600 κουτιά το μήνα. Μέχρι να είστε απόλυτα έτοιμοι να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις.

7- Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που μπορούν να τα κάνουν όλα: Η πιο συνηθισμένη παγίδα στην οποία πέφτουν οι επιχειρηματίες, είναι να προσπαθούν να κάνουν τα πάντα. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες το ίδιο καλά. Το σωστότερο είναι να γίνεις ένας καλός leader και να αναθέσεις ορισμένες από τις αρμοδιότητες στα μέλη της ομάδας σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =