αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕξερράγη το Starship της SpaceX μετά την εκτόξευση του (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξερράγη το Starship της SpaceX μετά την εκτόξευση του (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX εκτόξευσε το νέο γιγάντιο πύραυλο της στο πλαίσιο μίας πρώτης δοκιμαστικής πτήσης, αλλά έγινε έκρηξη λίγα λεπτά αργότερα, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία. Όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει η ΕΡΤ, η εκτόξευση της πρώτης μη επανδρωμένης δοκιμαστικής πτήσης έγινε με επιτυχία αλλά κατέληξε σε έκρηξη σχεδόν 4 λεπτά μετά.

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το Starship της SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, εξερράγη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του διαστημικού σκάφους που έχει σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη, τον Άρη και πέρα από αυτόν. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η έκρηξη αυτή δεν συνιστά μια αποτυχία για την εταιρία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός, ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κατάφερε να εκτοξευθεί συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο γιγάντιος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση.

«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό», έγραψε η SpaceX στο Twitter. Eπίσης, τονίζει ότι «με μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία έρχεται από αυτά που μαθαίνουμε, και η σημερινή δοκιμή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία του Starship, καθώς η SpaceX επιδιώκει να κάνει τη ζωή πολυπλανητική».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + three =