αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕξαγοράστηκαν τα Attica

Εξαγοράστηκαν τα Attica

Την ένταξη των Αττικών Πολυκαταστημάτων (attica) στον όμιλο Ideal ενέκρινε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι μέτοχοι αποφάσισαν να εκδοθούν 7.869.000 νέες μετοχές 4,15 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα διανεμηθούν στους μετόχους των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Η δομή αυτή της συναλλαγής αυξάνει τα Ίδια Κεφάλαια της IDEAL Holdings ενώ οι μέτοχοι της attica θα αποκτήσουν το 17,36% της IDEAL μετά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Εκκρεμεί η έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να έχει δοθεί έως τις 10 Αυγούστου. Η τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας θα συμβεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ideal, Λάμπρο Παπακωνσταντίνου η δημοσίευση των pro forma αποτελεσμάτων εξαμήνου θα γίνει στις 10 Αυγούστου, ενώ μετά τη δημοσίευσή τους θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των αναλυτών. Στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου θα περιλαμβάνονται πλέον και της Attica. Οπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου: «πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου θα ικανοποιήσουν τους μετόχους μας, είτε αυτά προλάβουν να συμπεριλάβουν τις επιδόσεις των Αττικών Πολυκαταστημάτων, είτε όχι».

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι πωλήσεις της Ideal αναμένεται να διαμορφωθούν στα 400 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA στα 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2019 στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Πολυκαταστήματα, εκτός από τους αρχικούς μετόχους κκ. Λαμπρόπουλο, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλο, ως μέτοχοι εισήλθαν, άμεσα ή έμμεσα, και οι επιχειρηματίες κ.κ. Λασκαρίδης, Δαυίδ, Τσάκος, Σαραντίτης, το Ίδρυμα Ωνάση και θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Σημειώνεται ότι η attica λειτουργεί τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στην Ελλάδα, με παρουσία στην Αθήνα (Citylink, Golden Hall, The Mall) και στην Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos, Tsimiski). Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου της στην Ελλάδα και από την ίδρυσή της το 2005 μέχρι και σήμερα έχει επιτύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η attica διαχειρίζεται συνολικά 62.000 τ.μ., απασχολεί 2.000 άτομα και συνεργάζεται με περισσότερους από 300 προμηθευτές. Το 2022 παρουσίασε Κύκλο Εργασιών 190 εκατ. ευρώ, EBITDA 19,3 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 12,4 εκατ. ευρώ και είχε μηδενικό καθαρό δανεισμό. Το 1ο τετράμηνο του 2023, είχε Κύκλο Εργασιών 58,9 εκατ. ευρώ έναντι 49,4 εκατ. ευρώ το 2022, EBITDA 4,84 εκατ. ευρώ έναντι 1,14 εκατ. ευρώ το 2022, κέρδη προ φόρων 2,5 εκατ. ευρώ, έναντι ΚΠΦ -0,98 εκατ. το 2022 (όλα τα μεγέθη χωρίς την επίδραση του IFRS 16).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 20 =