αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔώρο Πάσχα 2024: Ως πότε πρέπει να το καταβάλει ο εργοδότης

Δώρο Πάσχα 2024: Ως πότε πρέπει να το καταβάλει ο εργοδότης

Είμαστε ακόμη μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της μεγάλης Σαρακοστής, αλλά με τους λογαριασμούς να «τρέχουν» όλοι έχουν στον νου τους το Δώρο Πάσχα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε προ ημερών πως έκτακτο «δώρο» για τους ευάλωτους (δηλαδή ένα επίδομα της τάξης των 200 – 250 ευρώ για χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, ανέργους, άτομα με αναπηρία κτλ ) αυτό το Πάσχα δεν πρέπει να περιμένουμε, αφού δεν έχει προβλεφθεί στον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου. Αν υπήρχαν κάποιες σκέψεις, ίσως τελικά να μπήκαν οριστικά στον πάγο μετά και τα στοιχεία για την ανάπτυξη του 2023, που ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Παρόλα αυτά όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο και εργάζονται είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση και έχουν σύμβαση εργασίας είτε ορισμένου, είτε αορίστου χρόνου, δικαιούνται από τους εργοδότες τους επίδομα εορτών Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους δικαιούχους τη Μεγάλη Τετάρτη κάθε έτους. Φέτος Μεγάλη Τετάρτη έχουμε την 1η Μαΐου. Εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει δέσμευση για τον εργοδότη να καταβάλλει το δώρο νωρίτερα απ’ αυτές τις ημερομηνίες. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eight =