αρχικηVIRALΑυτός είναι ο μακρινότερος γαλαξίας που έχουμε εντοπίσει

Αυτός είναι ο μακρινότερος γαλαξίας που έχουμε εντοπίσει

Μία θολή κόκκινη κηλίδα που κατέγραψε το James Webb Space Telescope στα βάθη του σύμπαντος, επιβεβαιώθηκε πως είναι ο αρχαιότερος γαλαξίας που έχουμε εντοπίσει, μόλις 390 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang. Ονομάστηκε Maisie’s Galaxy και η φασματοσκοπική ανάλυση έδειξε πως δεν είναι τόσο αρχαίος όσο πίστευαν αρχικά οι επιστήμονες.

Τα αποτελέσματα όμως επιβεβαιώνουν πως το αρχαίο σύμπαν ήταν πολύ πιο “πυκνοκατοικημένο” από ό,τι πιστεύαμε. Το εντυπωσιακό είναι επίσης πως το φως από το γαλαξία Maisie ταξίδεψε για 13.4 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει στη Γη, όπως εξηγεί το Unboxholics.com.

Το συναρπαστικό με το γαλαξία Maisie είναι πως ήταν ένας από τους πρώτους μακρινούς γαλαξίες που εντόπισε το JWST και από το σετ γαλαξιών ήταν ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε φασματοσκοπικά.

Οι επιστήμονες ερευνούν και άλλους αρχαίους γαλαξίες που εντοπίστηκαν. Ο CEERS-93316 υπολογίστηκε αρχικά πως είναι 250 εκατομμυρίων ετών μετά το Big Bang, αλλά η φασματογραφική ανάλυση έδειξε πως είναι 1.2 δισεκατομμυρίων ετών μετά το Big Bang. Αυτό ανακούφισε τους επιστήμονες.

Θα ήταν πραγματικά δύσκολο να εξηγήσουμε πώς το σύμπαν μπόρεσε να δημιουργήσει έναν τόσο μεγάλο γαλαξία τόσο σύντομα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 10 =