αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 35χρονη ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο. Τώρα έχει μια περιουσία 470.000 δολαρίων και δουλεύει περίπου 1 ώρα την ημέρα

Αυτή η 35χρονη ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο. Τώρα έχει μια περιουσία 470.000 δολαρίων και δουλεύει περίπου 1 ώρα την ημέρα

Σήμερα η Diania Merriam είναι η δημιουργός ενός podcast για οικονομικές συμβουλές. Το αξιοπερίεργο είναι ότι πριν μερικά χρόνια, η ίδια είχε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Μέχρι που αποφάσισε να κάνει το δικό της pivot. Όπως παραδέχεται, μόλις πριν από λίγα χρόνια, ήταν «εντελώς αναλφάβητη οικονομικά».

Η Merriam πέρασε τα 20s της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου έβγαζε 135.000 δολάρια το χρόνο δουλεύοντας στη βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών. Επικεντρώθηκε στο να δουλεύει σκληρά και να βγάζει χρήματα, παρά στο να ξοδεύει υπεύθυνα όσα έπαιρνε.

«Στη χειρότερη, πιθανότατα ξόδευα περίπου 2.000 με 3.000 δολάρια το μήνα, απλώς για εξόδους και για πάρτι», λέει στο CNBC.

«Έβγαινα για ποτά μετά τη δουλειά. Έβγαινα για δείπνο κάθε βράδυ. Έκανα τρελά πάρτι και απλά δεν πρόσεχα πού πήγαιναν τα χρήματά μου».

Πριν το καταλάβει, η Merriam είχε συγκεντρώσει 15.000 $ σε χρέος πιστωτικής κάρτας, τα οποία προστέθηκαν στα $15.000 που της είχαν απομείνει από τα φοιτητικά της δάνεια.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107122091-1663773479184-Diania_3.png?v=1663851601&w=740&h=416&ffmt=webp

Για χρόνια, το χρέος δεν την ενοχλούσε. Αλλά το 2016, όταν αποφάσισε ότι ήθελε να πάει στο διάσημο Camino de Santiago της Ισπανίας, ένα ταξίδι 500 μιλίων που διαρκεί μερικές εβδομάδες για να το περπατήσει κάποιος.Αυτό την ενέπνευσε να αντιμετωπίσει επιτέλους και το χρέος της. «Ήθελα να περπατήσω στο Camino και ήθελα να βρω κάποια οικονομική σταθερότητα», θυμάται.

Συνειδητοποίησε ότι οι δαπάνες της για φαγητό είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο της και άρχισε να προσπαθεί να τις μειώσει. «Άρχισα να φέρνω μεσημεριανό στη δουλειά κάθε μέρα, να μαγειρεύω πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και να επικεντρώνομαι πραγματικά σε αυτά τα έξοδα φαγητού», λέει. «Αντάλλαξε» επίσης τα ακριβά ξενύχτια με τη διοργάνωση δείπνων στο διαμέρισμά της.

Με τις αυξημένες αποταμιεύσεις της, η Merriam κατάφερε να ξεπληρώσει το χρέος της σε μόλις 11 μήνες. Από τότε και μετά, αποφάσισε να βάζει στις επενδύσεις της όλα τα χρήματα που εξοικονομούσε και άρχισε να επιδιώκει το F.I.R.E. (Financial Independence, Retire Early). Να γίνει δηλαδή οικονομικά αυτόνομη και να αποσυρθεί από τη δουλειά της.

Μετακόμισε στο Οχάιο το 2017, αφήνοντας πίσω το Μπρούκλιν για έναν πιο αργό ρυθμό ζωής. «Από το να πληρώνω 1.800 δολάρια το μήνα για ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν με κατσαρίδες, άλλαξα στο να πληρώνω 600 δολάρια στο ωραιότερο μέρος που έχω ζήσει ποτέ», λέει.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, η Merriam εγκατέλειψε αυτό που αποκαλεί «W-2 work» για να ξεκινήσει ένα podcast οικονομικών συμβουλών. Όπως σημειώνει το CNBC, η 35χρονη έχει σήμερα περιουσία περίπου 470.000 $, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350.000 $ σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις, και κερδίζει 3.000 $ το μήνα από το podcast της. Εργάζεται περίπου 7½ ώρες την εβδομάδα. Δηλαδή περίπου 1 ώρα ανά ημέρα. Και δεν σκοπεύει σύντομα να αλλάξει κάτι άλλο στη ζωή της.

Όλη αυτή η διαδρομή και το τωρινό μοντέλο που έχει χτίσει, «σίγουρα με βοήθησε να δω πόσο σπάταλη ήμουν», λέει. «Αυτή η εμπειρία μου έδειξε ότι δεν είχα πραγματικά πρόβλημα εισοδήματος, είχα πρόβλημα διαχείρισης δαπανών και χρημάτων», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι τρόποι για να πεις στο αφεντικό σου στη δουλειά ότι έχει άδικο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =