αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η γυναίκα έβαλε σε εφαρμογή την επιχειρηματική ιδέα της για να φύγει από το σπίτι του πατέρα της. Σήμερα είναι εκατομμυριούχα

Αυτή η γυναίκα έβαλε σε εφαρμογή την επιχειρηματική ιδέα της για να φύγει από το σπίτι του πατέρα της. Σήμερα είναι εκατομμυριούχα

Η Amber Venz Box ξεκίνησε το RewardStyle το 2011 με έναν σχετικά εύκολο στόχο: Να βγάλει αρκετά χρήματα για να φύγει από το σπίτι του πατέρα της.

«Ήμουν στις αρχές των 20s μου, ζούσα στο σπίτι, τρώγοντας ακόμα δημητριακά από τον μπαμπά μου», λέει στο CNBC η ίδια, η οποία σήμερα είναι 36 ετών.

Η εταιρεία μάρκετινγκ της Box με έδρα το Ντάλας, που τώρα ονομάζεται LTK, βοήθησε να αλλάξει η σύγχρονη οικονομία των δημιουργών περιεχομένου, συνδέοντας τους influencers και τους bloggers… με τα διαφημιστικά δολάρια των brands. Πρόσφατα η εταιρία αποτιμήθηκε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από επένδυση του 2021 από την ιαπωνική εταιρεία επενδύσεων SoftBank. Και φυσικά η Box έχει μια περιουσία εκατομμυρίων στα χέρια της.

Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε με ένα blog. Συγκεκριμένα, ένα blog μόδας. Αφού εργάστηκε ως fit model, έκανε πρακτική στο Thakoon και ήταν assistant buyer σε μια πολυτελή μπουτίκ, η Box θέλησε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή παρουσία ως personal shopper.

Το πρόβλημα με αυτή τη στρατηγική, λέει η Box, είναι ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να λάβουν δωρεάν συμβουλές μόδας από το blog της χωρίς να την προσλάβουν. Οι πρώιμες fashion bloggers δεν χρησιμοποιούσαν ακόμη affiliate marketing, όπου τα blogs οδηγούν τους χρήστες στο ηλεκτρονικό κατάστημα ενός λιανοπωλητή λαμβάνοντας μια προμήθεια από την εκάστοτε πώληση.

Αλλά η έννοια του affiliate marketing ήταν ενδιαφέρουσα για την Box, η οποία το έβλεπε ως έναν τρόπο να εφαρμόσει το προσωπικό της επιχειρηματικό μοντέλο αγορών στο ιστολόγιό της και να το μετατρέψει σε μια κερδοφόρα εργασία πλήρους απασχόλησης. Ρώτησε τον τότε φίλο της, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό και τεχνολογικό αναλυτή ονόματι Baxter Box – σήμερα είναι παντρεμένοι με τέσσερα παιδιά – αν μπορούσε να βοηθήσει.

Ο καθένας ξόδεψε από 500 έως 1.000 δολάρια από τα δικά του χρήματα για να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει links για affiliate marketing. Όταν συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να πουλήσουν παρόμοια τεχνολογία σε άλλους bloggers, γεννήθηκε το RewardStyle.

Εκείνη την εποχή, η Box είχε μόνο 260$-κάτι στον τραπεζικό της λογαριασμό, λέει.

Το ζευγάρι μάζεψε επιπλέον 1.000 δολάρια από φίλους και οικογένεια, μερικά από τα οποία πήγαν στην ενοικίαση ενός μικρού διαμερίσματος ως τον πρώτο τους χώρο γραφείου, λέει η Box.

«Είπα στον πράκτορα μίσθωσης, ‘Θα κάνουμε μια επιχείρηση εδώ. Μάλλον θα κοιμηθώ και εδώ πολύ. Είναι εντάξει;’» θυμάται. Με την άλλη πλευρά να μην έχει πρόβλημα.

Προσέλαβαν επίσης έναν μηχανικό λογισμικού για να βοηθήσει στη λειτουργία του ιστότοπου.

Σήμερα, η LTK απασχολεί περισσότερα από 800 άτομα και εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακοί δημιουργοί έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να κερδίσουν τουλάχιστον 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές πληρωμές από τους λιανοπωλητές από το 2011, σύμφωνα με την εταιρεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πλατφόρμα βοήθησε 240 influencers – όλες γυναίκες – να γίνουν εκατομμυριούχοι, λέει η Box.

«Η αποστολή μας ήταν πάντα να κάνουμε τους δημιουργούς όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένους οικονομικά», λέει. «Η [LTK] ξεκίνησε επειδή ήθελα να φύγω από το σπίτι του μπαμπά μου, ήθελα να συνεχίσω να βγάζω χρήματα ως personal shopper και ήθελα οι φίλοι μου να μπορούν να κάνουν το ίδιο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =