αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα για νέους κάτω των 30 ετών (όχι, δεν είναι η Φινλανδία)

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα για νέους κάτω των 30 ετών (όχι, δεν είναι η Φινλανδία)

Μπορεί η Φινλανδία να φιγουράρει πρώτη στη λίστα της πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο, ωστόσο για τους νέους κάτω των 30 ετών τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Αφού έδωσαν την ψήφο τους στη Λιθουανία, όπως υποστηρίζει η Παγκόσμια Έκθεση για την Ευτυχία.

«Η Λιθουανία ανέκτησε την ανεξαρτησία της όχι πολύ καιρό πριν – ήταν το 1990», δήλωσε ο Αντάνας Κάιρις, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Γενικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βίλνιους. «Αυτό σημαίνει ότι νέοι κάτω των 30 έχουν περάσει τη ζωή τους εξ ολοκλήρου στην ανεξάρτητη Λιθουανία, ενώ άλλες ηλικιακές ομάδες βίωσαν τη δύσκολη πραγματικότητα της Σοβιετικής Ένωσης», συμπλήρωσε.

Από τότε η οικονομία της Λιθουανίας βελτιώθηκε, όπως και οι κοινωνικές συνθήκες, με τους νέους να απολαμβάνουν να ζουν σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα. Πλέον, είναι ασφαλής, δημοκρατική, σύγχρονη κι όσο περνούν τα χρόνια τόσο εξελίσσεται. Να θυμίσουμε πως το 2004 ήταν η χρονιά που η Λιθουανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά στην επιλογή των νέων, προφανώς και δεν είναι τυχαία, καθώς η βελτίωση της οικονομίας έχει δώσει τη δυνατότητα να ανοιχτούν νέες θέσεις και να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για εξέλιξη. Το επίπεδο μόρφωσης είναι αρκετά αυξημένο, γεγονός που συνδέεται με τη σωστή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι άνθρωποι κάτω των 30 είναι ευγνώμονες για τις συνθήκες ζωής τους και φροντίζουν να χαίρονται την κάθε στιγμή, χωρίς άγχος και ανασφάλεια για το μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + six =