αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ας μείνουμε στα δεδομένα»: 7 φράσεις για να «μπλοκάρεις» έναν ναρκισσιστή σε έναν καυγά

«Ας μείνουμε στα δεδομένα»: 7 φράσεις για να «μπλοκάρεις» έναν ναρκισσιστή σε έναν καυγά

Η αλληλεπίδραση με έναν ναρκισσιστή σε μια διαμάχη μπορεί να είναι δύσκολη. Οι τακτικές χειραγώγησης τους, η έλλειψη ενσυναίσθησης και η συνεχής ανάγκη για θαυμασμό κάνουν τις συνομιλίες δύσκολες. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες φράσεις, μπορείτε να «μπλοκάρετε» αποτελεσματικά έναν ναρκισσιστή και να πάρετε τον έλεγχο της κατάστασης.

1. «Καταλαβαίνω την οπτική σου»

Το να αναγνωρίζετε την οπτική τους δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε. Δείχνει ότι ακούτε, αλλά όχι απαραίτητα ότι υποχωρείτε.

2. «Ας μείνουμε στα δεδομένα»

Οι ναρκισσιστές χρησιμοποιούν συχνά τα συναισθήματα για να χειραγωγήσουν τους άλλους. Με το να εμμείνετε στα δεδομένα, τους εμποδίζετε να μετατρέψουν τον καυγά σε προσωπική επίθεση.

3. «Δεν θα ανεχτώ την ασέβεια»

Ο καθορισμός ορίων είναι απαραίτητος. Αυτή η φράση δηλώνει ότι απαιτείτε σεβασμό και δεν θα υποτιμηθείτε. Το βιβλίο “Boundaries: When to Say Yes, How to Say No To Take Control of Your Life” είναι μια εξαιρετική πηγή για τον καθορισμό και την επιβολή ορίων.

4. «Μπορούμε να το συνεχίσουμε όταν είσαι πιο ήρεμος»

Η καθυστέρηση της συνομιλίας τους στερεί την ευκαιρία να προκαλέσουν τις αντιδράσεις σας. Ρίξτε μια ματιά στο “Emotional Intelligence 2.0” για να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματα.

5. «Όχι»

Μερικές φορές, ένα σταθερό «όχι» χωρίς αιτιολόγηση είναι η καλύτερη απάντηση. Θέτει ένα ξεκάθαρο όριο ενάντια στο οποίο δεν μπορούν να διαφωνήσουν. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

6. «Σε ακούω, αλλά χρειάζομαι χώρο για να σκεφτώ»

Αυτή η φράση σας δίνει μια έξοδο από την άμεση κατάσταση, επιτρέποντας σου να σκεφτείς και και να κάνεις ένα διάλειμμα από την πίεση του ναρκισσιστή.

7. «Σταματάω αυτήν τη συζήτηση τώρα»

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν ναρκισσιστή σε μια διαμάχη είναι να φύγεις μακριά. Είναι σημάδι δύναμης και δείχνει ότι δεν θα σας χειραγωγήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eight =