αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑριθμοί Eurostat: Οι Έλληνες ανάμεσα σε αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

Αριθμοί Eurostat: Οι Έλληνες ανάμεσα σε αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν τις δαπάνες των Ελλήνων στην καθημερινότητά τους

Σύμφωνα με τη Eurostat η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων που ξοδεύουν αρκετά χρήματα και μάλιστα με κατά κεφαλήν δαπάνη 1.900 ευρώ.

Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 8,8%, και αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν 1.400 ευρώ για την αναψυχή τους. Ωστόσο εάν κάποιος δει τι συμβαίνει στην Ελλάδα θα βρεθεί προ εκπλήξεως καθώς οι Έλληνες ξοδεύουν το 15,4% των δαπανών τους σε ξενοδοχεία κι εστιατόρια.

Από την άλλη πλευρά η αναλογία των δαπανών, ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτική. Η αντιστοιχία στην Ελλάδα είναι 11,2% με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Κύπρο. Σύμφωνα με τη Eurostat η κατά κεφαλήν δαπάνη διαμορφώνεται στα 1900 ευρώ. Αυτό το στοιχείο είναι υψηλότερο από την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι το 50,7% των νοικοκυριών- το ποσοστό φτάνει στο 80,5% για τα φτωχά νοικοκυριά- δηλώνει ότι δεν αντέχει οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών.

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + four =