αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έχω στείλει πάνω από 100 βιογραφικά»: Ο εφιάλτης στη μετά Covid-19 εποχή

«Έχω στείλει πάνω από 100 βιογραφικά»: Ο εφιάλτης στη μετά Covid-19 εποχή

Είναι δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες ο κόσμος γύρω μας έχει αλλάξει απρόσμενα. Κάτι που έχει επηρεάσει άμεσα και την αγορά εργασίας. Πολλές θέσεις εργασίας χάθηκαν και πολλοί μισθοί μειώθηκαν. Ενώ όσοι βρέθηκαν στην ανεργία, τώρα δυσκολεύονται να βρουν πάλι μια θέση εργασίας.

Για την δική της ιστορία μιλά στο BBC η Kayleigh Rennix. Η ίδια ήταν για χρόνια HR Manager με πολύ καλούς μισθούς. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στο κομμάτι της Εκπαίδευσης. Τον περασμένο Μάρτιο αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση της για να βρει μια καλύτερη επαγγελματική ευκαιρία. Υπολόγιζε όμως… χωρίς τον κορονοιό. Ο οποίος ήρθε και ταχύτατα άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά.

Τώρα το έμπειρο στέλεχος δεν μπορεί να βρει δουλειά. Παρά το γεγονός ότι έχει κάνει πολλές κρούσεις.

«Μπορώ να πω ότι έχω στείλει περισσότερα από 100 βιογραφικά σε διάφορες θέσεις εργασίας, όμως, δεν μπορώ να πω ότι είχα πολλά τηλεφωνήματα ή έστω κάποια απάντηση», τονίζει.

Τώρα γελάει πικρά, όταν θυμάται ότι όταν παραιτήθηκε τον Μάρτιο, είχε σκοπό να πάρει μια μικρή άδεια, να κάνει λίγες διακοπές στην Ιταλία και τον Μάιο να αρχίσει ήδη να ψάχνει για δουλειά, απολύτως σίγουρη, ότι θα έβρισκε την ιδανική θέση άμεσα. Η 34χρονη, όπως εξηγεί, για πρώτη φορά στη ζωή της, ζει με το επίδομα του ταμείου ανεργίας και τη βοήθεια των γονιών και των στενών της φίλων. Μάλιστα, επειδή δεν προβλέπεται η κατάστασή της να αλλάξει άμεσα, μέχρι το καλοκαίρι θα έχει μετακομίσει στο πατρικό της, προκειμένου να μη χρειάζεται να πληρώνει ενοίκιο, το οποίο μέχρι πρότινος άγγιζε τις 900 λίρες τον μήνα.

Και φυσικά αυτή είναι μόνο μια περίπτωση που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις επιπτώσεις της πανδημίας και των lockdowns που έγιναν σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 3 =