αρχικηVIRALΈτσι θα ήταν… το τέλος του κόσμου: Πως ακούγεται μια μαύρη τρύπα (Ηχητικό)

Έτσι θα ήταν… το τέλος του κόσμου: Πως ακούγεται μια μαύρη τρύπα (Ηχητικό)

Αν μία μαύρη τρύπα ήταν κοντά στη Γη, μάλλον θα είχαμε… το τέλος του κόσμου. Ευτυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος στη διαστημική γειτονιά μας.

Αλλά πως θα έμοιαζε; Οι επιστήμονες προσομοίωσαν τι ήχο θα έκανε μια μαύρη τρύπα εννέα χιλιοστών αν βρισκόταν κοντά στη Γη.

Η NASA πέτυχε να καταγράψει τους ήχους μιας μαύρης τρύπας που βρίσκεται στην καρδιά ενός σμήνους γαλαξιών. Αν και ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα, σύμφωνα με τη NASA, ένα σμήνος γαλαξιών όπως αυτό στον αστερισμό του Περσέα περιβάλλεται από τόσο πολύ αέριο που τα ηχητικά κύματα μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από αυτό.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να γίνουν τα ηχητικά κύματα του Περσέα ακουστά στο ανθρώπινο αυτί κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από θορύβους 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Σύμφωνα με τη NASA, ενώ το φως δεν μπορεί να διαφύγει από μια μαύρη τρύπα καθώς απορροφά και καταβροχθίζει τα πάντα, το υλικό γύρω της μπορεί να παράγει εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που ταξιδεύουν προς τα έξω και μπορούν να αναπηδήσουν σε νέφη αερίων.

Ακούτε το ηχητικό έτσι όπως το μετέδωσε το αμερικανικό CBS News:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nineteen =