αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται στην Ελλάδα ο διεθνής όμιλος Rosewood Hotels & Resorts

Έρχεται στην Ελλάδα ο διεθνής όμιλος Rosewood Hotels & Resorts

Με όχημα το Blue Palace Resort & Spa των PHAEA Resorts στην Κρήτη θα κάνει την είσοδό της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά το 2025 η Rosewood Hotels & Resorts, ένας από τους πιο ισχυρούς ξενοδοχειακούς ομίλους παγκοσμίως, ανεβάζοντας τον αριθμό των ξένων αλυσίδων που επενδύουν τα τελευταία χρόνια στις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού.

Το Blue Palace Resort & Spa, που βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στην Πλάκα της Ελούντας, θα μετονομαστεί σε Rosewood Blue Palace έπειτα από ένα ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης και θα επανατοποθετηθεί στην ελληνική αγορά υπό το brand της Rosewood το 2025. Ο σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση του ξενοδοχείου, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 154 δωματίων και σουιτών, εκ των οποίων τα 85 θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Την ανάπλαση του resort έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία K-Studio, ενώ, μεταξύ άλλων, το Rosewood Blue Palace θα διαθέτει έξι εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, τρία από τα οποία θα σχεδιάσει η interior designer Αφροδίτη Κρασσά. Στο νέο resort, το οποίο θα λειτουργήσει χωρίς αλλαγές το 2024, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην παροχή υπηρεσιών ευεξίας.

Το χαρτοφυλάκιο των PHAEA Resorts (Golf Residences Α.Ε.), Co-Chief Executive Officers των οποίων είναι η Αγάπη και η Κωστάντζα Σμπώκου, διαθέτει, εκτός από το Blue Palace Resort & Spa, τρία ακόμη καταλύματα, το Village Heights Resort, στη Χερσόνησο Ηρακλείου, το Cretan Malia Park, στα Μάλια Πεδιάδος, στο Ηράκλειο, καθώς και το Koutouloufari Village Holiday Club που αποτελείται από διαμερίσματα στο Κουτουλουφάρι, επίσης στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη συνολική δυναμικότητά τους να υπερβαίνει τις 2.000 κλίνες.

Τα PHAEA Resorts αποτελούν επί της ουσίας τη μετεξέλιξη του ξενοδοχειακού ομίλου Sbokos Hotel Group, που δραστηριοποιείται στον ελληνικό τουρισμό από το 1976 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Πέρυσι, η εταιρεία πούλησε το 4 αστέρων Agapi Beach, που βρίσκεται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου στην Κρήτη και λειτουργεί ως premium all – inclusive resort, στην εταιρεία ΕΝΦΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ A.E., συμφερόντων του Φώτη Ν. Σμπώκου.

Η Rosewood Hotels & Resorts διαχειρίζεται ένα portfolio που περιλαμβάνει 32 πολυτελή ξενοδοχεία, resorts και κατοικίες σε 19 χώρες. Το brand Rosewood φέρουν μερικά από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία και θέρετρα στον κόσμο, όπως το The Carlyle, A Rosewood Hotel στη Νέα Υόρκη, το Rosewood Mansion στο Turtle Creek στο Ντάλας και το Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel στο Παρίσι. Το σήμα της Rosewood φέρουν ακόμη και κάποια νέα κλασικά ξενοδοχεία όπως το Rosewood Hong Kong και το Rosewood São Paulo. Μάλιστα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει και τα Rosewood Residences, που προσφέρονται είτε για πώληση, είτε για ενοικίαση. Οι συγκεκριμένες κατοικίες είτε βρίσκονται στον χώρο κάποιου resort Rosewood και είτε διατίθενται αυτόνομες προς πώληση.

Ο όμιλος Rosewood Hotel Group, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, διαθέτει 4 brands, τα υπερπολυτελή Rosewood Hotels & Resorts, τα New World Hotels & Resorts, τα Asaya και τα Carlyle & Co. Το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιό του ομίλου αποτελείται από 44 ξενοδοχεία σε 20 χώρες και από 30 υπό ανάπτυξη ακίνητα.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =