αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Έρχεται η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη εργασιών βρίσκεται το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ της EuroAsia Interconnector και της εταιρίας Nexans που θα αναλάβει την κατασκευή του καλωδίου. Οι πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες από πλευράς Ε.Ε. για επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν το έργο έδωσε την κατάλληλη ώθηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ο ΑΔΜΗE ανακοίνωσε την είσοδό του, με ποσοστό 25%, στο εμβληματικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, εκτιμώντας πως έτσι διασφαλίζεται η τεχνική και χρηματοδοτική επάρκεια του έργου και τίθενται οι βάσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του έως το 2027.

Το έργο περιλαμβάνει ένα υποβρύχιο καλώδιο μήκους 898 χλμ. που θα ενώνει την Κύπρο από τη θέση Κοφίνα με τη Δαμάστα της Κρήτης, όπου θα βρίσκεται ο σταθμός Μετατροπής. Η μεταφορική ικανότητα του καλωδίου ανέρχεται σε 1GW, με το καλώδιο να φθάνει σε βάθος μέχρι και τα 3.000 μέτρα. Σε δεύτερη φάση, το έργο θα περιλαμβάνει τη σύνδεση της Κύπρου με το Ισραήλ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 3 =