αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται η επίσημη καταγραφή των startups στην Ελλάδα- Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Έρχεται η επίσημη καταγραφή των startups στην Ελλάδα- Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή των startups στην Ελλάδα. Αυτό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται από προχτές στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση στη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων και προβλέπεται η δυνατότητα διαλειτουργικότητας του με άλλα μητρώα ή βάσεις δεδομένων που τηρούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί το Μητρώο να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο για τις startups που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, προσελκύοντας κεφάλαια από διεθνείς επενδυτές.

Πλέον θα μπορεί κάποιος online, με μερικά κλικ, να έχει μπροστά του έναν «χάρτη» με τις ενεργές startups στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα μετρώνται οι αποδόσεις βάσει συγκεκριμένων δεικτών ετησίως, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, και θα υπάρχει έτσι δυνατότητα σχεδιασμού πολιτικών ανάλογων με τις ανάγκες του συνόλου των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + three =