αρχικηVIRALΈρευνα: Αυτή είναι η ημέρα της εβδομάδας στην οποία οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο

Έρευνα: Αυτή είναι η ημέρα της εβδομάδας στην οποία οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο

Αν κάποια Παρασκευή νιώθετε κουρασμένοι, έχετε δυσκολία να σηκωθείτε και μόλις φτάνεις στο γραφείο δεν βλέπεις την ώρα να φύγεις, είναι γιατί υπάρχει λόγος.

Σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Τέξας, είναι η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία οι εργαζόμενοι τεμπελιάζουν περισσότερο. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού για τους περισσότερους είναι μια μέρα σαν πρώιμο Σαββατοκύριακο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την ταχύτητα πληκτρολόγησης των εργαζομένων, τα λάθη τους και τον αριθμό των κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, ώστε να βρούν ποιοι δεν είχαν και πολύ κέφι για εργασία την Παρασκευή. Η έρευνα έγινε σε 789 εργαζόμενους, σε διαφορετικές ημέρες και ώρες και είχε διάρκεια δυο χρόνια.

«Διαπιστώσαμε ότι η χρήση του υπολογιστή αυξανόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μειωνόταν σημαντικά τις Παρασκευές. Οι εργαζόμενοι πληκτρολογούσαν περισσότερες λέξεις και χρησιμοποιούσαν περισσότερο το ποντίκι κάθε μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή μειωνόταν κάθε τέτοια δραστηριότητα», αναφέρει στην New York Post ο ο Taehyun Roh, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής. «Οι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο δραστήριοι τα απογεύματα και έκαναν περισσότερα τυπογραφικά λάθη» προσθέτει.

Αν λοιπόν είστε εργοδότης που θέλει ταχύτητα και ακρίβεια, θα ήταν καλό να μην αναθέτεται πολύ σοβαρές εργασίες τις Παρασκευές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 14 =