αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ψυχολογικά τρικ για να παίρνεις πάντα αυτό που θες από τους άλλους (χωρίς καν να το καταλάβουν)

Έξι ψυχολογικά τρικ για να παίρνεις πάντα αυτό που θες από τους άλλους (χωρίς καν να το καταλάβουν)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλετε — χωρίς καν να καταλάβουν ότι τους έχετε ωθήσει προς τα εκεί.

Είτε θέλετε να σας συμπαθήσει κάποιος, είτε να συμφωνήσει μαζί σας, είτε να αγοράζουν τα προϊόντα σας, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να νιώσετε πιο δυνατοί στις καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις.

Το αμερικανικό ideapod παραθέτει μερικά τέτοια ψυχολογικά τρικ που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα. Εδώ είναι 5 από αυτά που ξεχωρίσαμε.

1) Εξήγησε από την αρχή γιατί χρειάζεσαι την βοήθεια

Ένας εύκολος τρόπος για να εντοπίσετε άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν είναι να μιλάτε για τους στόχους σας και τι χρειάζεστε για να τους πετύχετε, σε τακτική βάση. Δεν το κάνουμε αρκετά, έτσι δεν είναι; Δεν λέμε δυνατά αυτά που θέλουμε.

Πώς υποτίθεται ότι ξέρει κάποιος ότι μπορεί να μας βοηθήσει αν δεν του πούμε τι χρειαζόμαστε;

Αν θέλετε τη βοήθεια κάποιου, ζητήστε τη. Και φροντίστε να τους πείτε ακριβώς γιατί θέλετε τη βοήθειά τους και γιατί θα είναι επιδραστική και σημαντική σε αυτό που προσπαθείτε να κάνετε. Λίγη κολακεία μπορεί να βοηθήσει εδώ.

2) Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το άτομο από το οποίο ζητάτε βοήθεια

Όταν ζητάτε τη βοήθεια κάποιου, φροντίστε να αναφέρετε ότι θέλετε να ανταποδώσετε την γενναιοδωρία.

Ναι, αν κάποιος μπορεί να σας βοηθήσει, πιθανότατα υπάρχει τρόπος να τον βοηθήσετε και εσείς. Και, είναι πολύ πιθανό να είναι ντροπαλοί ή διστακτικοί για να ζητήσουν τη βοήθειά σας.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και σε αυτούς και προσφερθείτε να τους βοηθήσετε.

Ρωτήστε τι χρειάζονται, με τι δυσκολεύονται αυτή την περίοδο και αν βλέπουν τις δεξιότητες σας, τις γνώσεις και τις ικανότητές σας ως κάτι που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

3) Δείξε… με τα μάτια

Εάν θέλετε να ξεπεράσετε ένα γεμάτο μετρό, δρόμο ή κάτι παρόμοιο, τότε κατευθύνετε τα μάτια σας προς το μονοπάτι που θέλετε να πάτε και θα δείτε το άτομο που έχετε μαζί σας να το ακολουθεί. Οι άνθρωποι συνήθως κοιτάζουν τα μάτια των άλλων για να αποφασίσουν ποιον δρόμο θα περπατήσει.

4) Κούνημα του κεφαλιού

Δείτε πώς μπορείτε να πείσετε τους άλλους να συμφωνήσουν μαζί σας: Κουνήστε το κεφάλι καταφατικά σας κάθε φορά που κάνετε μια ερώτηση. Αυτό θα κάνει το άτομο να πιστέψει ότι συμφωνεί με τα λόγια σας και τελικά να συμφωνεί μαζί σας. Και κάπου εκεί μπορείς να ζητήσεις ανοιχτά αυτό που θες.

5) Κάτσε δίπλα… στον εχθρό

Εάν πιστεύετε ότι κάποιος πρόκειται να σας κακολογήσει σε μια συνάντηση ή μια ομαδική κατάσταση, καθίστε δίπλα σε αυτό το άτομο. Είναι εξαιρετικά άβολο να μιλάς άσχημα για κάποιον και να είσαι επιθετικός όταν είναι… τόσο κοντά. Αυτό θα αποτρέψει το άτομο να γίνει επιθετικό και προσβλητικό, αφού κάθεται κοντά σας.

6) Δημιουργία έλξης

Αν θέλετε να σας συμπαθήσει κάποιος, φροντίστε να κρατάτε τα χέρια σας ζεστά, πριν σφίξετε το χέρι αυτού του ατόμου. Τα ζεστά χέρια σας κάνουν να φαίνεστε αξιόπιστοι, φιλικοί και ανοιχτοί. Επίσης, συνεχίστε μιμούμενοι τη στάση και τις κινήσεις του άλλου ατόμου. Θα σας κάνει να φαίνεστε σαν να ταιριάζετε ο ένας με τον άλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 1 =