αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χρήσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθεις πριν κλείσεις τα 40 σου

Έξι χρήσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθεις πριν κλείσεις τα 40 σου

Όσο ζούμε, μαθαίνουμε νέα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης. Έχουν βρει τους τρόπους και τις κατάλληλες συνήθειες έτσι ώστε να παίρνουν συνεχώς νέες γνώσεις.

Αλλά η διαδικασία απόκτησης των μαθημάτων στη ζωή είναι συνήθως… επώδυνη. Ειδικά αν χρειαστεί να πέσεις ξανά και ξανά στα ίδια λάθη μέχρι να αφομοιώσεις τα μαθήματα. Τώρα λοιπόν θα δούμε 6 χρήσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθει ο καθένας πριν κλείσει τα 40 του. Για να το κάνεις πιο γρήγορα. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό inc.com.

1# Η «καλύτερη ζωή» είναι mixed. Σύμφωνα με έρευνα του 2012, το να νιώθεις ταυτόχρονα ευδιάθετος και απογοητευμένος-αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν «μικτή συναισθηματική εμπειρία»- είναι ένας πρόδρομος για τη βελτίωση της ευημερίας σου στη συνέχεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η αναγνώριση της πολυπλοκότητας της ζωής μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα γόνιμη πορεία προς την ψυχολογική ευημερία». Για παράδειγμα, μπορεί να νιώθεις αγωνία για μια μετακόμιση, αλλά ταυτόχρονα ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να αποκτήσει νέες εμπειρίες. Και κάπως έτσι προχωρά η ζωή.

2# Η καλύτερη συμβουλή είναι… να μην ακούς την συμβουλή. Όταν ο νεαρός Jeff Bezos ανακοίνωσε στο αφεντικό του στην Wall Street ότι θα παραιτηθεί από την θέση του για να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση (την Amazon) εκείνος του είπε ότι δεν είναι καλή επιλογή. Του είπε μάλιστα ότι η ιδέα του ήταν «πιθανώς καλύτερη ιδέα για κάποιον που δεν έχει καλή δουλειά». Η συνέχεια είναι γνωστή. Όταν είσαι μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι, είναι καλύτερο να κάνεις έξυπνες ερωτήσεις στον εαυτό σου. Και όχι να ψάχνεις για έτοιμες απαντήσεις που θα σου δώσουν άλλοι. Ο Bezos τότε σκέφτηκε ότι έπρεπε να κάνει το μεγάλο «άλμα» γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μετάνιωνε που «δεν προσπάθησε αρκετά». Σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν καλύτερο ακόμα και να ναυαγήσει η νέα προσπάθεια του, σε σύγκριση με το να μην προσπαθήσει καν.

3# Οι μεγάλες ιδέες είναι… υπερτιμημένες. Λίγοι άνθρωποι φτάνουν στο… τζακ-ποτ μιας μεγάλης ιδέας. Αλλά ακόμα κι αν βρεις μια «μεγάλη ιδέα» ίσως δεν θα έχεις τα μέσα για να την πραγματοποιήσεις. Έχουμε όμως πολλές μικρές ιδέες όλοι μας. Το σημαντικό είναι να δρας και να πηγαίνεις από σκαλί σε σκαλί. Έτσι θα φτάσεις στην δική σου επιτυχία.

4# Οι άνθρωποι γύρω σου είναι οι άνθρωποι που επέλεξες. Εάν κάποιος από τους ανθρώπους γύρω σου σε κάνει δυστυχισμένο, δεν είναι δικό του λάθος. Εσυ φταις. Όπως σημειώνει το Inc.com, τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται στην επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή επειδή τους τραβήξατε κοντά σας – και τους αφήσατε να παραμείνουν. Σκεφτείτε τον τύπο των ανθρώπων με τους οποίους θέλετε να συνεργαστείτε. Σκεφτείτε τους τύπους πελατών που θα σας άρεσε να εξυπηρετείτε. Σκεφτείτε τους φίλους που θέλετε να έχετε. Στη συνέχεια, αρχίσετε να προσελκύετε αυτούς τους ανθρώπους. Οι εργατικοί άνθρωποι θέλουν να συνεργαστούν με εργατικούς ανθρώπους. Οι ευγενικοί άνθρωποι θέλουν να συναναστρέφονται με ευγενικούς ανθρώπους. Οι εξαιρετικοί υπάλληλοι θέλουν να εργάζονται για εξαιρετικά αφεντικά. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έλκονται φυσικά από επιτυχημένους ανθρώπους. Δες εδώ και ένα άλλο άρθρο με θέμα: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5# Το βιογραφικό είναι απλά μια καταγραφή. Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν δουλειές και εμπειρίες επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός «νικηφόρου» βιογραφικού. Αυτό είναι λάθος. Το βιογραφικό σας είναι σαν μια κάρτα αναφοράς: Δείχνει αυτό που έχετε επιτύχει, μάθει και βιώσει. Μην βασίζετε τη ζωή σας στην προσπάθεια να συμπληρώσετε τα κενά σε κάποιο «ιδανικό» βιογραφικό. Βασίστε τη ζωή σας στην επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας. Καθορίστε τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε εκεί που θέλετε, και κάντε αυτά τα πράγματα. Αφήστε το βιογραφικό σας να αντικατοπτρίζει αυτό το ταξίδι.

6# Η προσπάθεια είναι η υπερδύναμη σου. Υπάρχει μια σοφή φράση που έχει πει κάποιος: «Σπάνια έχω δει μια κατάσταση όπου το να κάνεις λιγότερα από το άλλο άτομο είναι μια καλή στρατηγική». Μπορεί να μην είστε τόσο έμπειροι, ούτε καλά χρηματοδοτημένοι, ούτε να έχετε τις καλύτερες διασυνδέσεις, ούτε να είστε οι πιο ταλαντούχοι, αλλά μπορείτε πάντα να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει, να βρείτε λύσεις στα προβλήματα, και να κάνετε αυτό το «επιπλέον μίλι». Να εξαντλήσεις πιθανότητες σου για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Μην ξεχνάς ότι πολλοί από τους πετυχημένους ανθρώπους που βλέπουμε σήμερα γύρω μας, όταν ξεκίναγαν δεν είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 12 =