αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά για να καταλάβεις ότι κάποιος φτάνει «αθόρυβα» στην επιτυχία

Έξι χαρακτηριστικά για να καταλάβεις ότι κάποιος φτάνει «αθόρυβα» στην επιτυχία

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτούς εδώ στο It’s Possible. Αναρωτηθήκατε ποτέ πως κάποιοι άνθρωποι φτάνουν στην επιτυχία «αθόρυβα»; Σπάνε τους στόχους τους δεξιά και αριστερά, αλλά δεν καυχιούνται γι’ αυτό. Αντίθετα, το συνεχίζουν ήσυχα την πορεία τους και μας κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε: «Ποιο είναι το μυστικό τους;».

Τώρα λοιπόν θα δούμε πω θα εντοπίσεις τέτοιους ανθρώπους. Αρκεί να είσαι παρατηρητικός. Εδώ είναι 6 χαρακτηριστικά για να καταλάβεις ότι κάποιος φτάνει «αθόρυβα» στην επιτυχία.

Προσανατολισμός στο στόχο

«Το πρόβλημα με το να μην έχεις στόχο είναι ότι μπορείς να περάσεις τη ζωή σου τρέχοντας πάνω κάτω στο γήπεδο και να μην σκοράρεις ποτέ», λέει μια φράση.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πού πάνε. Θέτουν σαφείς, εφικτούς στόχους για τον εαυτό τους.

Είτε τρέχουν σε έναν μαραθώνιο, είτε ξεκινούν μια επιχείρηση, είτε μαθαίνουν μια νέα δεξιότητα, έχουν πάντα έναν στόχο στο μυαλό τους.

Αλλά δεν είναι μόνο να έχεις στόχους. Εχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για να τους προσεγγίσεις επίσης. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ονειρεύονται απλώς – σχεδιάζουν, ενεργούν και συνεχίζουν μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Έτσι, αν γνωρίζετε κάποιον που πάντα θέτει συγκεκριμένους στόχους και τους πετυχαίνει, το πιθανότερο είναι ότι βαδίζει σε ένα πετυχημένο μονοπάτι.

Ανθεκτικότητα

Η ζωή μπορεί να είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ, με τα πάνω και τα κάτω της.

Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν αφήνουν τις δυσκολίες να τους κρατούν κάτω. Συνεχίζουν.

Αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται ανθεκτικότητα.

Αντιμετωπίζουν μια πρόκληση ή ακόμα και μια αποτυχία, και το βλέπουν ως μάθημα, όχι ως αδιέξοδο. Μαθαίνουν από αυτό που συνέβη και προσπαθούν ξανά.

Συνεχής Μάθηση

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Είναι πάντα περίεργοι, πάντα διψασμένοι για περισσότερη γνώση. Διαβάζουν, κάνουν μαθήματα, κάνουν ερωτήσεις.

Και δεν εστιάζουν μόνο στον τομέα ή τη βιομηχανία τους – ενδιαφέρονται να μάθουν για όλα τα είδη των πραγμάτων.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις έναν φίλο που είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας. Αλλά δεν διαβάζει μόνο για τις επιχειρήσεις. Διαβάζει για την ψυχολογία, την ιστορία, την τεχνολογία. Πιστεύει ότι όλες οι γνώσεις συνδέονται και ότι η εκμάθηση για διαφορετικά πράγματα μπορεί να του δώσει νέες ιδέες.

Αισιόδοξη οπτική

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι συχνά αρκετά θετικοί. Έχουν μια αισιόδοξη οπτική για τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα χαρούμενοι ή ότι αγνοούν τα προβλήματα.

Αλλά πιστεύουν στις δυνατότητες που υπάρχουν. Βλέπουν ευκαιρίες όπου οι άλλοι μπορεί να δουν εμπόδια.

Είναι πιο πιθανό να επικεντρωθούν σε πράγματα που μπορούν να κάνουν για να επιλύσουν μια κατάσταση αντί να επικεντρωθούν στην ίδια την κατάσταση.

Έτσι, αν παρατηρήσετε κάποιον που βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, μάλλον κοιτάζετε ένα άτομο που είναι επιτυχημένο στη ζωή.

Είναι καλοί στη διαχείριση χρόνου

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και τον αντιμετωπίζουν ως τέτοιο.

Είναι ικανοί να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους, να δίνουν προτεραιότητα στις σωστές εργασίες, να ορίζουν χρονοδιαγράμματα και να τα τηρούν. Ξέρουν ότι κάθε λεπτό που χάνεται είναι μια χαμένη ευκαιρία.

Πολλοί άνθρωποι υψηλών επιδόσεων αποδίδουν την επιτυχία τους σε αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης χρόνου. Έτσι, αν δείτε κάποιον που φαίνεται να κάνει πάντα τα πράγματα στην ώρα τους χωρίς να αγχώνεται ή να βιάζεται, πιθανότατα έχει κατακτήσει αυτό το βασικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας.

Προσαρμοστικότητα

Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Τα σχέδια αλλάζουν, τα πράγματα πάνε στραβά και μερικές φορές όλα μοιάζουν να είναι στον αέρα.

Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν πανικοβάλλονται σε αυτές τις καταστάσεις – προσαρμόζονται! Είναι ευέλικτοι και μπορούν να προσαρμόσουν τα πλάνα ή τις στρατηγικές τους με βάση την κάθε κατάσταση.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά παραμένοντας προσαρμοστικοί, θα βρείτε τρόπο για να «επιβιώσετε» σε βάθος χρόνου, να λύσετε τα προβλήματα και να αναπτυχτείτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hazelnut: Δύο αδέρφια ξεκίνησαν κάτι στο Χαλάνδρι πριν από 9 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =