αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που κάνουν οι παρατηρητικοί άνθρωποι. Και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους

Έξι πράγματα που κάνουν οι παρατηρητικοί άνθρωποι. Και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους

Λαμβάνουμε πολλές πληροφορίες κάθε δευτερόλεπτο μέσω των αισθήσεων μας, αλλά το να είμαστε πραγματικά παρατηρητικοί σημαίνει να ανταποκρινόμαστε και σε αυτές τις πληροφορίες.

Δεν αρκεί να παρατηρείτε τα πάντα. Πρέπει να μάθετε να εστιάσετε και να φιλτράρετε. Οι παρατηρητικοί άνθρωποι είναι καλοί σε αυτό και έτσι είναι τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.

Εδώ είναι 6 κινήσεις που κάνουν.

1. Παρατηρούν τις λεπτομέρειες

Προσέχουν ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσουν την κόκκινη μύτη του συναδέλφου τους που δείχνει ότι είναι άρρωστος ή ότι έκλαιγε.

Εκτός από το ότι είναι προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια, αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαιρετικές δεξιότητες επαγωγικής λογικής και κριτικής σκέψης, επομένως μπορούν να συμπεράνουν πολλά από αυτές τις λεπτομέρειες. Η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι χρήσιμη σε όλες τις πτυχές της ζωής.

2. Σκανάρουν το περιβάλλον τους

Αυτός ο τύπος ατόμων πάντα σαρώνει το περιβάλλον του. Παρατηρούν το περιβάλλον τους και τους ανθρώπους γύρω τους, αντί να κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους ή να αποσπώνται με άλλους τρόπους.

Θα μπορούσαν να απομονώσουν κάθε αίσθηση για να δουν τι μπορούν να ακούσουν, να μυρίσουν, να δουν, να αισθανθούν μέσω της αφής. Τότε μπορούν να συγκεντρώσουν όλες αυτές τις πληροφορίες και να είναι ένα βήμα πιο μπροστά.

3. Διατηρούν το μυαλό τους σε λειτουργία

Το μυαλό ενός παρατηρητικού ανθρώπου είναι συνεχώς ενεργό. Ψάχνουν πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν ενώ δίνουν προτεραιότητα στις χρήσιμες πληροφορίες. Προφανώς, αυτός ο τύπος ανθρώπου είναι απασχολημένος ακόμα και όταν φαίνεται να μην κάνει τίποτα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα πιάσουν το τηλέφωνό τους όταν βαριούνται, οι παρατηρητικοί άνθρωποι εστιάουν στο περιβάλλον τους και απολαμβάνουν την παρατήρηση ανθρώπων.

4. Διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος

Είσαι κουρασμένος; Βαρεθήκατε; Διασκεδάζεις; Ένα παρατηρητικό άτομο μπορεί να καταλάβει πώς νιώθετε ή τι μπορεί να σκέφτεστε με βάση τα σημάδια που εκπέμπετε. Παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος και τον τρόπο που αλλάζει, επομένως είναι εύκολο για αυτούς να πουν πότε λέτε ψέματα ή πότε έχετε μια δύσκολη μέρα.

Είναι καλοί στο να διαβάζουν την ατμόσφαιρα, το δωμάτιο, τους ανθρώπους ή όπως θέλετε να το διατυπώσετε. Θα καταλάβουν τι νιώθετε, ακόμα κι αν είστε καλοί στο να το κρύβετε. Θυμήσου και το άρθρο: Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα: Εξηγεί ένας Έλληνας expert στη γλώσσα του σώματος.

5. Επαναλαμβάνουν τα πάντα

Συχνά θα βρείτε ένα παρατηρητικό άτομο να διαβάζει το ίδιο βιβλίο, το ίδιο online μάθημα ή να βλέπει την ίδια ταινία πολλές φορές. Αυτό συμβαίνει γιατί αποκτούν κάποιες νέες πληροφορίες κάθε φορά. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μαθαίνεις μέσω της επανάληψης και δεν υπάρχει τίποτα που να εκτιμούν περισσότερο από τη μάθηση.

6. Είναι καλοί ακροατές

Οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι ξέρουν να ακούν. Ξέρουν ότι για να καταλάβεις κάποιον, αξίζει να ακούσεις τι λέει αντί να αποσπάται η προσοχή ή να εστιάζεται αποκλειστικά σε αυτό που πρόκειται να πεις στη συνέχεια.

Επιπλέον, είναι καλοί στο να διαβάζουν ανάμεσα… στις γραμμές και να καταλαβαίνουν αυτό που δεν λέγεται. Εξάλλου, αυτό που κάποιος επιλέγει να μην σας πει μπορεί να είναι εξίσου διαφωτιστικό με αυτό που λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =