αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι δύσκολα πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι τα κάνουν να φαίνονται εύκολα

Έξι δύσκολα πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι τα κάνουν να φαίνονται εύκολα

Χρησιμοποιούμε τις συμπεριφορές των ανθρώπων για να μετρήσουμε πόσο έξυπνοι είναι σε σύγκριση με εμάς και τους άλλους. Καθώς μεγαλώνουμε, η ευφυΐα είναι σεβαστή και τείνουμε να ακούμε περισσότερο αυτούς που θεωρούμε πιο έξυπνους από εμάς.

Όταν μιλάμε για πραγματικά έξυπνους ανθρώπους, δεν μιλάμε απαραίτητα για αυτούς που αρίστευσαν στο Λύκειο. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι συχνά περνούν από το σχολείο όντας μέτριοι, χωρίς ποτέ να τραβούν την προσοχή με το να φαίνονται ως… διαγαλαξιακοί καλλιτέχνες, αθλητές ή πρωταθλητές στην ορθογραφία.

Το ιδιαίτερο σύνολο δεξιοτήτων τους, θα τους βοηθήσει περισσότερο στον πραγματικό κόσμο, ο οποίος δεν περιορίζεται σε ένα «κουτί» ακαδημαϊκών κανόνων και προσδοκιών.

Και έχουν τον δικό τους τρόπο για να κινούνται εκεί έξω. Τώρα θα δούμε 6 δύσκολα πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι τα κάνουν να φαίνονται εύκολα.

1. Παίρνουν τα χρήσιμα μαθήματα

Μας δίνονται πολλές ευκαιρίες να μαθαίνουμε, κάθε μέρα. Οι έξυπνοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα χρήσιμα μαθήματα όταν εμφανίζονται και φροντίζουν να τα απορροφούν.

Στη συνέχεια, βασίζονται σε αυτήν την τράπεζα εμπειρίας για να προσαρμόσουν τον τρόπο που ενεργούν στο μέλλον. Αυτό τους επιτρέπει να αποφεύγουν να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά – κάτι που πολλοί από εμάς κάνουμε συχνά και δεν μας ωφελεί.

2. Είναι αποφασιστικοί

Όποιες και αν είναι οι επιλογές τους, οι έξυπνοι άνθρωποι είναι καλοί στο να παίρνουν μία απόφαση γρήγορα και με αυτοπεποίθηση.

Δεν «παραλύουν» αναλύοντας υπερβολικά την κατάσταση, ούτε διστάζουν να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Είτε με το κεφάλι είτε με την καρδιά τους, θα εξετάσουν τις πιθανές επιλογές και θα πάρουν μία απόφαση, γνωρίζοντας ότι η δράση είναι σχεδόν πάντα καλύτερη από την αδράνεια. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις.

3. Αποδέχονται την αβεβαιότητα της ζωής

Δεν είναι μόνο είναι καλοί στη λήψη αποφάσεων, αλλά αποδέχονται επίσης ότι τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων –και της ζωής– έχουν έναν βαθμό αβεβαιότητας.

Το άγνωστο δεν τους προκαλεί τον ίδιο φόβο όπως για πολλούς άλλους και είναι έτοιμοι να αναλάβουν ρίσκα για να πετύχουν πράγματα.

4. Παραδέχονται τα λάθη τους

Ολοι κάνουμε λάθη είτε θέλουμε να τα παραδεχτούμε είτε όχι.

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν φοβούνται να σηκώσουν το χέρι τους ψηλά όταν κάνουν κάτι λάθος.

Αναγνωρίζουν το λάθος τους και είτε προσπαθούν να το διορθώσουν είτε ζητούν συγγνώμη σε όποιον πληγώθηκε από τις πράξεις τους. Και φυσικά παίρνουν το χρήσιμο μάθημα από κάθε περίπτωση.

5. Εστιάζουν στις λύσεις, όχι στα προβλήματα

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κολλούν στα γεγονότα που τους οδήγησαν στο χάος.

Οι έξυπνοι άνθρωποι κινούνται διαφορετικά.

Είναι προσανατολισμένοι στη λύση και νοιάζονται περισσότερο για το πώς θα βγουν από μια δύσκολη θέση παρά για το πώς μπήκαν σε αυτήν.

Φυσικά, μόλις περάσει το χάος, θα εξετάσουν τα μαθήματα που μπορούν να μάθουν όπως είπαμε και πριν.

6. Είναι θετικοί

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, μπορεί να είναι εύκολο να βυθιστείτε στην αρνητικότητα και να γκρινιάξετε για την τύχη σας. Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο μονοπάτι.

Οι έξυπνοι άνθρωποι, ωστόσο, είναι καλοί στο να διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις. Αναζητούν λύσεις και παίρνουν τα χρήσιμα μαθήματα.

Σπάνια, έως ποτέ, δεν αφήνουν τα μαύρα σύννεφα να παραμείνουν πάνω από το κεφάλι τους για πολύ. Είναι ήρεμοι υπό πίεση και γρήγορα αποδέχονται την πραγματικότητά πριν προχωρήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 10 =