αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας υποκριτής έχει συνήθως αυτές τις 4 ύπουλες συμπεριφορές. Πόσες από αυτές έχεις δει;

Ένας υποκριτής έχει συνήθως αυτές τις 4 ύπουλες συμπεριφορές. Πόσες από αυτές έχεις δει;

Το να μένεις πιστός στον εαυτό σου είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Πολλοί άνθρωποι ξεφεύγουν. Άλλοτε είναι για προσωπικό όφελος, άλλοτε μέσω άστοχης αλαζονείας και άλλοτε λόγω βαθιάς ριζωμένης ανασφάλειας, κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Εδώ είναι οι συμπεριφορές που μυρίζουν ανειλικρίνεια…

1) Συμφωνούν με όλα όσα λένε οι άλλοι

Ξέρεις τι λένε… Δεν μπορείς να ευχαριστείς όλους τους ανθρώπους συνέχεια.

Αλλά αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει μερικούς ανθρώπους να προσπαθήσουν. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό. Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου.

Αλλά μερικοί άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ μήπως τους απορρίψουν, που κάνουν ό,τι μπορούν για να τα πάνε καλά με τους γύρω τους.

Αντί να έχουν τη δική τους προσωπικότητα, προσπαθούν πάρα πολύ να προσαρμοστούν. Έτσι καταλήγουν να συμφωνούν με όλα όσα λένε όλοι οι άλλοι.

2) Λένε τραβηγμένες ιστορίες

Νιώθουν την ανάγκη να υπερβάλλουν για να… ανεβάσουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Μερικές φορές, μπορεί αυτό να προέρχεται από αλαζονεία και μια υπερβολικά διογκωμένη εικόνα για τον εαυτό τους. Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει το αντίθετο. Δεν αισθάνονται αρκετά καλά όπως ακριβώς είναι. Έτσι νιώθουν την ανάγκη να «μεγαλώσουν» τον εαυτό τους σε μια προσπάθεια να φαίνονται πιο ενδιαφέροντες και πετυχημένοι.

3) Ποτέ δεν εκφράζουν το πώς πραγματικά αισθάνονται και σκέφτονται

Μερικές φορές είναι σοφό να δαγκώνουμε τη γλώσσα μας. Μπορεί να χρειαστεί ωριμότητα και δύναμη για να ξέρεις πότε να κρατάς το στόμα σου κλειστό και πότε να μιλάς.

Αλλά μπορείτε να κρατάτε τα χαρτιά σας… υπερβολικά κλειστά. Όταν δεν προσφέρετε ποτέ καμία από τις ειλικρινείς απόψεις, συναισθήματα, σκέψεις και πεποιθήσεις σας, δεν δίνετε στους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πραγματικό σας εαυτό.

Αν και μπορεί να πηγάζει από ανασφάλειες, κοινωνικό άγχος ή ντροπαλότητα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν είσαι ο εαυτός σου.

4) Κουτσομπολιό πίσω από την πλάτη των ανθρώπων

Αρχικά, ας παραδεχτούμε το γεγονός ότι το κουτσομπολιό είναι πολύ συνηθισμένο.

Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ακόμα κι αν αργότερα νιώσαμε άσχημα για αυτό.

Συνήθως το κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα ή για να εκτονώσουμε τις απογοητεύσεις μας με ανθυγιεινό τρόπο.

Αντί να είμαστε ειλικρινείς για το πώς νιώθουμε, χειριζόμαστε αυτά τα συναισθήματα με κρυφό τρόπο. Αυτοί που το κάνουν συνεχώς είναι υποκριτές. Άλλα λένε μπροστά στο πρόσωπό σου και άλλα πίσω από την πλάτη σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =