αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας κορυφαίος CEO λέει ξεκάθαρα: Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν θες να πάρεις προαγωγή

Ένας κορυφαίος CEO λέει ξεκάθαρα: Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν θες να πάρεις προαγωγή

Πως είναι, άραγε, να είσαι στο «τιμόνι» της Walmart; Η Walmart είναι ένας κολοσσός του λιανικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 11.000 καταστήματα και θυγατρικές σε 27 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, οι περισσότεροι από τους μάνατζερ ξεκίνησαν στην εταιρεία ως ωρομίσθιοι συνεργάτες – ακόμη και ο CEO Doug McMillon εκφόρτωνε φορτηγά της Walmart ως έφηβος.

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο CEO σε μια τέτοια εταιρία. Αλλά όλοι μπορούν να φτάσουν ως εκεί, αρκεί να κινηθούν σωστά, όπως εκτιμά ο Doug McMillon. Είναι χαρακτηριστικός ένας πρόσφατος διάλογος που αποκάλυψε ο ίδιος: Κατά την διάρκεια ενός meeting των μετόχων της αλυσίδας, αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν στο Doug McMillon ότι… θα ήθελαν να κάνουν την δουλειά του κάποια ημέρα. Θα ήθελαν, δηλαδή, να είναι στην θέση του. Η απάντηση του έμπειρου CEO; «Πολύ ωραία. Ελάτε να την πάρετε!».

Πως όμως μπορεί κάποιος να αναρριχηθεί μέσα σε μια επιχείρηση και να φτάσει μέχρι τις κορυφαίες θέσεις; Ο Doug McMillon εξηγεί ότι αν θες να πάρεις προαγωγή, πρέπει να κάνεις 3 συγκεκριμένα πράγματα.

1# Γίνε expert στο ρόλο που έχεις τώρα. Κάνε την δουλειά σου και κάνε την καλά. Όταν ο McMillon έγινε ο πέμπτος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2014, είχε ήδη μια επαγγελματική διαδρομή. Ξεκίνησε από χαμηλόβαθμες θέσεις και πάντα προσπαθούσε να κάνει καλά την δουλειά του. «Για να φτάσεις στην δουλειά που πάντα ήθελες, πρέπει πρώτα να ξεχωρίσεις στην δουλειά που ήδη έχεις» συνηθίζει να λέει.

2# Να είσαι ένας team player. Δεν αρκεί μόνο να παίζεις… για τον εαυτό σου. Πρέπει να μπορείς να ηγηθείς και να ωθήσεις και τους άλλους να ανέβουν επίπεδο. Αυτό γίνεται φυσικά μέσα από την σωστή συνεργασία. Οι ομάδες κάνουν την διαφορά.

3# Ανέλαβε ένα challenge. Ακόμα κι αν φτάσεις σε υψηλό επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχουν επιτυχημένοι άνθρωποι ή εταιρίες που έφτασαν στην επιτυχία, αλλά στην συνέχεια δεν κατάφεραν να κρατηθούν εκεί. Αυτό ισχύει και μέσα στις εταιρίες. Μην επαναπαύεσαι. Κοίτα γύρω σου και δες πράγματα που δεν γίνονται όσο καλά θα έπρεπε. Μπορείς να αναλάβεις ένα task ή ένα project και να το πας στο επόμενο επίπεδο; Δείξε στον διευθυντή σου ότι δεν είσαι καλός μόνο στην δουλειά σου, αλλά είσαι ικανός να πετύχεις κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 3 =