αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας δισεκατομμυριούχος CEO εξηγεί: Πως θα… προβλέψετε το μέλλον. Ένα skill που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Ένας δισεκατομμυριούχος CEO εξηγεί: Πως θα… προβλέψετε το μέλλον. Ένα skill που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που γνώριζε την έκβαση μιας κατάστασης… πριν καν συμβεί; Δεν έχουν τηλεπάθεια ούτε μπορούν να δουν το μέλλον. Αντίθετα, τέτοιοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα μοτίβα και μαθαίνουν από αυτά. Μια δεξιότητα που έχουν πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, Michael Rubin.

Ο Rubin είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας αθλητικών εμπορευμάτων Fanatics, μιας εταιρείας που τον βοήθησε να συγκεντρώσει μια καθαρή περιουσία 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος πιστώνει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στο χτίσιμο και τη λειτουργία των Fanatics, εταιρία αξίας 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από έναν γύρο συγκέντρωσης χρημάτων το 2022, στην αναγνώριση προτύπων, είπε πρόσφατα στο podcast «On Purpose» του life coach, Jay Shetty.

«Είναι μια πραγματικά σημαντική δεξιότητα στις επιχειρήσεις, γιατί νομίζω ότι λειτουργεί σαν πρόγνωση για το μέλλον», είπε.

Για παράδειγμα, ο Rubin εξήγησε πώς εξετάζει υποψήφιους εργαζόμενους – συλλέγοντας δεδομένα πέρα από τα βιογραφικά τους και τις συνεντεύξεις για δουλειά. «Αν μου αρέσουν, μόλις φύγουν, βγαίνω έξω και αρχίζω να τηλεφωνώ σε ανθρώπους που ήξερα ότι έχουμε κοινούς για να αναγνωρίσω μοτίβα. Για μένα, το 50% είναι η συνέντευξη και το 50% είναι αυτό που μαθαίνω στα παρασκήνια», είπε.

Είτε παίρνει επαγγελματικές αποφάσεις είτε παίζει blackjack, ο Rubin είπε ότι βασίζεται στην ικανότητα για να κάνει καλές επιλογές: «Η αναγνώριση μοτίβων είναι το παν. Το χρησιμοποιώ σε ό,τι κάνω».

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται συνεχώς μοτίβα, βοηθώντας σας να κατανοήσετε πληροφορίες, γλώσσες, ακόμη και τη δική σας φαντασία. Το να βασίζεσαι σε αυτή την ικανότητα για να αποφύγεις πιθανές συγκρούσεις και αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο κριτικά.

Ο Rubin δεν είναι ο μόνος που βασίζεται σε αυτή τη δεξιότητα. Στην ετήσια συνάντηση της Berkshire Hathaway τον Απρίλιο του 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Warren Buffett, συζήτησε μια απόφαση – με γνώμονα την αναγνώριση μοτίβων, είπε – που είχε πάρει για να αποφύγει να επενδύσει στην φαρμακευτική εταιρεία Valeant Pharmaceuticals, η οποία είναι γνωστή σήμερα ως Bausch Health Companies.

Είπε ότι είχε λάβει συμβουλές να αγοράσει μετοχές της Valeant: Η εταιρεία χρησιμοποίησε αυξήσεις κόστους για να δημιουργήσει κέρδη και οι επενδυτές είδαν υγιείς αποδόσεις καθώς η τιμή της μετοχής της εκτινάχθηκε στα ύψη. Ωστόσο, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία, ο Buffett είπε ότι είδε… κόκκινες σημαίες στο «βαθιά ελαττωματικό» επιχειρηματικό μοντέλο της Valeant, που του δείχνουν ότι δεν είχε χτιστεί για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Η διαίσθησή του ήταν σωστή. Τον μήνα πριν από τη συνάντηση της Berkshire, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Valeant, Μάικλ Πάρσονς, παραιτήθηκε από τον ρόλο του. Σύντομα οι νομοθέτες κατηγόρησαν τη Valeant για υψηλές τιμές ασθενών και μέσα σε 30 ημέρες, η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας μειώθηκε κατά 85%.

Πώς να διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε αυτή την δεξιότητα. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως το σκάκι ή απλά να εξασκηθείτε στη συνεργασία με άτομα που έχουν διαφορετικές οπτικές και ιδέες.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μια πιο αναλυτική προσέγγιση, όπως ανάρτησε πρόσφατα ο leadership coach, Ganes Kesari στο LinkedIn.

«Η αναγνώριση των patterns είναι και τέχνη και επιστήμη. Πρώτα ορίστε τους επιχειρηματικούς στόχους και τις προκλήσεις που πρέπει να επιλύσετε. Στη συνέχεια έρχεται η προμήθεια δεδομένων. Συλλέξτε διάφορα σύνολα δεδομένων και εφαρμόστε στατιστικά ή/και προηγμένα αναλυτικά εργαλεία, όπως αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, για την επεξεργασία αυτών των δεδομένων», έγραψε ο Kesari.

Στη συνέχεια, ζητήστε από έναν ειδικό να εξετάσει τα μοτίβα, «βεβαιώνοντας ότι δεν είναι απλές συμπτώσεις, αλλά χρήσιμες ιδέες που μπορούν να γίνουν πράξη», πρόσθεσε.

Κανείς δεν γίνεται καλός σε αυτό από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά το να βρίσκεις τρόπους να το εξασκείς κάθε μέρα θα σε κάνει πιο επιτυχημένο, είπε ο Rubin στο podcast.

«Πρέπει να αναγνωρίζεις μοτίβα σε ό,τι κάνεις», κατέλληξε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − four =